מכינים את המלית: קוצצים את עלי המנגולד ומועכים בידיים עם מעט מלח עד שהם קמלים.
1
2
מערבבים את המנגולד עם עלי הזעתר או האורגנו, הגבינות, הביצה והפלפל השחור. טועמים – רוב הסיכויים שלא צריך עוד מלח, אם חסר ממליחים.
3
חותכים מהבצק יריעת בצק ברוחב 40 ס״מ. מניחים מלית לאורך רצועת הבצק, בחלק הקרוב אליכם. מגלגלים לגלילה ומהדקים את הקצוות. חותכים למקטעים של כ-5 ס"מ (שנראים כמו שבלולים קטנים).
4
מניחים את השבלולים בצפיפות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם יש זמן עד האפייה מעבירים למקרר.
5
סמוך ככל הניתן להגשה: מחממים את התנור ל-190 מעלות. מברישים את הבצק בביצה ומפזרים זעתר ושומשום. אופים כחצי שעה או עד להזהבה. מתקבל מאפה שאפשר לתלוש ממנו מאפים אישיים.