ברוסקטת חצילים שרופים וקלויים, לאבנה עיזים וצ'ימיצ'ורי

שילוב קלאסי של לאבנה וחציל קלוי הופך למנת פתיחה מקומית קלילה ברוח איטלקית,
תוספת צ'ימיצ'ורי מעניקה למנה רעננות וקלילות
6 מנות | קל | חצי שעה

מאת: שפית מאיה דרין
הפקה: השולחן
צלם: דן לב
סטייליסטית: נעמה רן

מרכיבים

  • 2 חצילים
  • שמן זית לפי הצורך
  • מלח ים אטלנטי לפי הטעם

לצ'ימיצ'ורי:

  • 1 צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 1/2 צרור עלי נענע קצוצים
  • 100 גרם שקדים קלויים קצוצים
  • 1/2 פלפל חריף קצוץ
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס שמן זית עדין
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

להגשה:

  • 6 פרוסות לחם כפרי
  • 1 גביע לאבנה עיזים 5% של משק צוריאל

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

שורפים חציל אחד על להבת גריל או גז 1015 דקות, עד שהוא מתרכך ונחרך. מסובבים מדי פעם.

מצננים מעט, מקלפים ושומרים את בשר החציל במסננת.

3

חותכים חציל שני לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומניחים בתבנית.

יוצקים מעל שמן זית בנדיבות, מתבלים במלח ים אטלנטי וצולים כ8 דקות להשחמה.

מנמיכים את חום התנור ל180 מעלות.

4

מכינים את הצ'ימיצ'ורי: מערבבים בקערה את כל המרכיבים.

5

מניחים פרוסות לחם בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מושחים בשמן זית וקולים כ5 דקות להזהבה.

6

מרכיבים את המנה: מורחים על כל פרוסת לחם כמות נדיבה של לאבנה, מניחים מעל חציל שרוף ועליו מניפה של שלוש פרוסות חציל קלוי.

יוצקים מעל כמות נדיבה של צ'ימיצ'ורי ומגישים.

מוצרים משתתפים

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...
צ'אט עם נציג