מאפה זוקיני ותפוחי עץ מבצק פילאס וגבינות משק

מאפה קריספי שמשלב בין חמצמצות של גבינת שמנת ומתקתקות של תפוח
שילוב הטעמים הזה מפתיע ומהנה במיוחד, גבינת חלומי חרוכה ונמסה בפה מוסיפה למנעד המרקמים.
6 מנות אישיות | קל | 25 דקות

מאת: שפית מאיה דרין
הפקה: השולחן
צלם: דן לב
סטייליסטית: נעמה רן

מרכיבים

  • 1 גביע קרם גבינת שמנת עיזים 5% של משק צוריאל
  • 6 פרוסות גבינת חלומי 28% של משק צוריאל
  • 1 חבילה בצק פילאס או בצק עלים דק מופשר לפי הוראות היצרן
  • 3 זוקיני גדולים פרוסים לפרוסות דקות
  • 4 תפוחי עץ מסוג פינק ליידי (ניתן להחליף לתפוח אדום אחר) פרוסים לפרוסות דקות
  • שמן זית לפי הצורך
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 2 כפות זרעי כוסברה גרוסים
  • 1 כף פפריקה מעושנת

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

פורשים את הבצק על משטח עבודה וחותכים אותו לשישה ריבועים. מניחים בתבנית.

3

מורחים על הבצק שכבה דקה אך נדיבה של קרם גבינת שמנת עיזים ומשאירים שוליים נקיים באורך 2-3 מ"מ.
מסדרים מעל במניפה עגולה פרוסות זוקיני ותפוחים.

4

מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח, פלפל, זרעי כוסברה ופפריקה מעושנת.
מניחים במרכז כל מאפה פרוסת גבינת חלומי.

5

אופים בשליש התחתון של התנור כ-20 דקות להזהבה יפה. מעבירים את התבנית מתחת לגריל העליון וממשיכים לאפות 2 דקות נוספות, עד שהגבינה מתחילה להיחרך.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...
צ'אט עם נציג