מאפינס תפוחי אדמה ובולגרית

מאפינס מלוחים ים תיכוניים, שמעלים ניחוחות אפייה מפתים, הודות לבלילה עם שלל גבינות איכותיות, זיתים ועשבי תיבול
15 מאפינס | קל | 25 דקות

מאת: שפית מאיה דרין
הפקה: השולחן
צלם: דן לב
סטייליסטית: נעמה רן

מרכיבים

  • גביע יוגורט עיזים בטעם טבעי של משק צוריאל
  • 1/2 כוס גבינת גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל
  • 1/2 כוס גבינה בולגרית 5% של משק צוריאל
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום כתושות
  • חופן עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, תימין, רוזמרין)
  • 15 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 3 ביצים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח תופח
  • 1 כפית מלח

לקישוט:

  • ענפי תימין ורוזמרין קטנים

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים קלות תבנית מאפינס.

2

מבשלים קוביות תפוחי אדמה בשפע מים מומלחים כ5 דקות לריכוך. מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.

3

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל 3 דקות להזהבה. מוסיפים שום, מערבבים ומטגנים 2 דקות.

4

מעבירים את תפוחי האדמה, הבצל והשום לקערה גדולה.

מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה וגבשושית.

5

ממלאים את שקעי התבנית בתערובת עד שלושה רבעים גובה.

שוזרים על פני הבלילה ענפי תימין ורוזמרין ואופים כ15 דקות להזהבה או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...
צ'אט עם נציג