סלט קיסר

2 מנות

מאת: שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של החברה המרכזית
סטיילינג: ענת לבל
צילום: בועז לביא ושחק פז

מרכיבים

  • עלים משתי לבבות חסות רומיות שטופים ומיובשים וקרועות לקרעים גדולים
  • 2 ביצים רכות
  • 2 חופנים קרוטוני גרנה פדנו (הכנה מפורטת בהמשך המתכון)
  • 50 גרם גבינת גרנה פדנו של משק צוריאל מגורדת בפומפייה גסה
  • קורט פלפל שחור גרוס

לרוטב קיסר

  • ביצה קשה - קלופה
  • 5 פילטים אנשובי
  • כף גבינת גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל
  • שן שום - קלופה
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 כפיות חרדל דיז’ון חלק
  • 2 כפות מיונז
  • 2 כפות מים
  • קורט מלח
  • 100 מ”ל שמן זית איכותי

קרוטוני גרנה פדנו

  • חלה (יבשה) – חתוכה לקוביות של כ-1.5X1.5 ס''מ
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כף עלי טימין מיובשים
  • 50 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל
  • קורט מלח

אופן ההכנה

1

אופן הכנת הרוטב:

מכניסים את מרכיבי הרוטב פרט לשמן זית לבלנדר וטוחנים תוך כדי הוספת שמן הזית בזילוף איטי עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך.

2

אופן הכנת הקרוטונים:

  • מערבבים בקערה את מרכיבי הקרוטונים, מעבירים לתבנית עם נייר אפייה תוך כדי פיזור אחיד של הקרוטונים.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות צלזיוס למשך כ-15 דקות עד שהקרוטונים משחימים והופכים פריכים.
3

אופן הרכבת הסלט:

  • מערבבים את קרעי החסה עם 2 חופנים גדולים של קרוטונים וכ-4 כפות רוטב.
  • מחלקים ל-2 צלחות הגשה ומוסיפים מעל כל סלטי ביצה רכה חתוכה ל-2 ומחצית מכמות גבינת הגרנה פדנו המגורדת.
  • מפזרים מעל קורט פלפל שחור גרוס ומגישים.

מוצרים משתתפים

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...