פריטטה ספרדית עם גבינות גרנה פדנו ופטה עיזים

פריטטה היא מאכל ספרדי קלאסי - אל תעזו לקרוא לה חביתה!
בגרסה הזאת היא נאפית מעל טורטייה, שהופכת לתחתית קריספית ומקבלת תוספת של גבינות גרנה פדנו ועיזים, שמוסיפות לעומק הטעמים.

4 מנות | קל | 25 דקות

מאת: שפית מאיה דרין
הפקה: השולחן
צלם: דן לב
סטייליסטית: נעמה רן

מרכיבים

  • 3 כפות גבינת פטה עיזים מעודנת 5% של משק צוריאל
  • 2 כפות גדושות גבינת גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 3 כפות גדושות של קוטג'
  • שמן זית משובח לפי הצורך
  • 1 בצל חתוך לרצועות דקות
  • 1 קישוא חתוך לפרוסות
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות מאוד
  • 1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
  • 6 ביצים
  • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, בצל ירוק)
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה

1

מכינים את הירקות: מחממים מעט שמן זית במחבת ברזל כבדה (בקוטר הטורטיות) שמתאימה לתנור, מטגנים בצל וקישוא כ-5 דקות להזהבה ומעבירים לקערה.

מוסיפים למחבת מעט שמן זית ומטגנים תפוחי אדמה כ-8 דקות לריכוך חלקי.

מוסיפים לקערת הבצל והקישוא ומערבבים. לא שוטפים את המחבת.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות במצב גריל עליון.

3

מכינים את הפריטטה: טורפים בקערה את כל המרכיבים. מוסיפים את הירקות ומערבבים.

4

מחממים מעט שמן במחבת, מניחים טורטייה, יוצקים מעל את תערובת הפריטטה ומטגנים על להבה בינונית כ-2 דקות עד שהפריטטה מתחילה להתייצב בשוליים בלבד.

5

מעבירים את המחבת לתנור ואופים 5-7 דקות נוספות להזהבה יפה. מגישים מיד.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...
צ'אט עם נציג