קציצות זוקיני וגבינות עיזים ברוטב סלרי לימוני

קציצות גבינתיות עם מעטפת פריכה ולב רך ונימוח.
מנה קלילה, שמתאימה לארוחת צהריים של אמצע השבוע, במיוחד אם מגישים אותה בליווי סלט מרענן
20 קציצות | קל | 20 דקות

מאת: שפית מאיה דרין
צלם: דן לב
סטייליסטית: נעמה רן

מרכיבים

לקציצות:

  • 100 גרם גבינת פטה עיזים מעודנת 5% של משק צוריאל
  • 100 גרם גבינת מה עז 20% של משק צוריאל
  • 3 זוקינים מגוררים בפומפייה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 בצל קצוץ
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 2 ביצים
  • 105 גרם (3/4 כוס) קמח תופח
  • חופן עלים קצוצים (תרד, בצל ירוק, פטרוזיליה)
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • שמן לטיגון בגובה 1/2 ס"מ

לרוטב:

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 לימון מפולט (מגורר מקליפה)
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 2 ענפי סלרי אמריקאי חתוכים דק
  • חופן עלי סלרי צעירים ובהירים
  • פלפל צ'ילי אדום פרוס (לא חובה)

להגשה:

  • 150 גרם (גביע) גביע יוגורט עיזים 3.9% של משק צוריאל

אופן ההכנה

1

מכינים את הקציצות: מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים, למעט שמן לטיגון, לתערובת אחידה.

2

יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות בגודל הרצוי.

3

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים, כ־3 דקות מכל צד, להזהבה יפה.

מוציאים את הקציצות מהמחבת לצלחת מרופדת בנייר סופג ומרוקנים את שאריות השמן מהמחבת.

4

מכינים את הרוטב: מוסיפים למחבת את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים על להבה בינונית כדקה להזהבת השום.

5

יוצקים את הרוטב החם על הקציצות ומגישים מיד בליווי כף יוגורט עיזים ליד.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...
צ'אט עם נציג