סלט חומוס ים תיכוני עם גבינה צפתית מעודנת

סלט צבעוני שמשלב גרגירי חומוס, ירקות וגבינה והופך לארוחה מלאה, מאוזנת ובריאה
4 מנות | קל | 20 דקות

מאת: שפית מאיה דרין
הפקה: השולחן
צלם: דן לב
סטייליסטית: נעמה רן

מרכיבים

לסלט:

  • 1 כוס גבינת פטה עיזים מעודנת 16% - ניתן להחליף גם בגבינה אחרת כמו חלומי צלויה או צפתית מעודנת
  • 2 כוסות פרחי ברוקולי טרי
  • 1/2 דלורית קלופה ופרוסה לפרוסות עגולות (מהחלק החלול)
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים לרכות מקסימלית
  • 2 כוסות עלי קייל קרועים לפיסות קטנות (ניתן להחליף בתרד)
  • 1 כוס כרוב אדום חתוך דק
  • 1/2 בצל סגול קצוץ
  • 4 כפות שקדים קלויים
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

לרוטב:

  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • מיץ מ-1 לימון
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות סילאן טבעי
  • 3/4 כוס מים קרים
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

1

מאדים פרחי ברוקולי בסיר אידוי כ-5 דקות לריכוך. מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בצד.

2

מאדים דלורית בסיר האידוי כ-10 דקות לריכוך. מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בצד.

3

 מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.

4

מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומגישים.

מוצרים משתתפים

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...
צ'אט עם נציג