קרפים עם חמאת הדרים, שמן זית ויוגורט עיזים

קרפים חמצמצים ומתוקים כאחד על בסיס יוגורט, המוגשים עם רוטב הדרים חורפי.
ארוחת בוקר מושחתת או קינוח צרפתי קלאסי
20 קרפים | קל | 20 דקות

מאת: שפית מאיה דרין
הפקה: השולחן
צלם: דן לב
סטייליסטית: נעמה רן

מרכיבים:

לקרפים:

  • 500 מ"ל (1 בקבוק) יוגורט עיזים לשתייה של משק צוריאל
  • 210 גרם (½1 כוסות) קמח
  • קורט מלח
  • 30 גרם (2 כפות) סוכר
  • 4 ביצים
  • 40 גרם חמאה מומסת
  • 1 כף חמאה לטיגון

לרוטב:

  • 3 תפוזים
  • 100 גרם חמאה
  • 4 כפות סוכר
  • 1/4 כוס ליקר תפוזים

אופן ההכנה

1

מכינים את הקרפים: מערבבים בקערה קמח, מלח וסוכר.

2

מערבבים בקערה נפרדת ביצים, יוגורט וחמאה לתערובת אחידה.

3

מוסיפים את תערובת הביצים לקערת היבשים ומערבבים היטב לבלילה אחידה וחלקה.

4

ממיסים חמאה במחבת קרפים, יוצקים מצקת מהבלילה, משטחים לשכבה דקיקה ומטגנים 2 דקות מצד אחד להזהבה.

הופכים על צלחת שטוחה ומקפלים לרבע.

5

מכינים את הרוטב: גוררים קליפה משני תפוזים, מפלטים פלחים משלושה תפוזים (ללא קליפה וללא מעטפת לבנה) וסוחטים מיץ משאריות התפוזים.

6

ממיסים במחבת חמאה וסוכר ומביאים לסף רתיחה על להבה בינונית.

מוסיפים את המיץ, הפלחים והקליפה המגוררת של התפוזים והליקר, מערבבים ומבשלים כ-3 דקות נוספות, עד שהרוטב מתחיל להסמיך.

7

יוצקים את הרוטב החם על הקרפים ומגישים מיד.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...
צ'אט עם נציג