לזניית גבינות משק מדפי אורז (ללא גלוטן)

מאת: שף אבי ביטון

מרכיבים

  • 24 יחידות דפי אורז בקוטר 24 ס''מ
  • חבילת גבינת תבור של משק צוריאל
  • 250 גרם בולגרית קלאסית 5% של משק צוריאל
  • ביצה אחת
  • 2 פחיות רסק עגבניות של mutti
  • 8 שיני שום קלופות ופרוסות דק
  • צרור עלי בזיליקום שטופים וקצוצים
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
  • חבילת עלי תרד - שטופים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כפית סוכר
  • 5 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את רסק העגבניות יחד עם השום, בזיליקום, שמן זית, סוכר, מלח ופלפל שחור גרוס.

2

מערבבים בקערה נפרדת את גבינת התבור עם מחצית מהגבינה הבולגרית, מחצית מגבינת הפרמז'ן והביצה לקבלת מסה אחידה.

3

מורחים בתבנית עגולה בקוטר 30 ס"מ רבע מכמות רוטב העגבניות ומניחים מעל 4 דפי אורז כך שיכסו את תחתית התבנית.

4

מפזרים מעל דפי האורז שליש מתערובת הגבינות , מעל מפזרים מעט עלי תרד וסוגרים עם עוד 4 דפי אורז.

5

חוזרים על פעולה זאת כך שמתקבלות שלוש שכבות של גבינה והשכבה האחרונה היא של רוטב העגבניות.

6

מכניסים את הלזניה לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות לחצי שעה.

7

מוציאים מן התנור, מפוררים את יתרת הבולגרית והפרמזן ואופים חמש דקות נוספות.

8

מצננים כשעה ומגישים.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...