לזניית גבינות משק מדפי אורז (ללא גלוטן)

מאת: שף אבי ביטון

מרכיבים

  • 24 יחידות דפי אורז בקוטר 24 ס''מ
  • חבילת גבינת תבור של משק צוריאל
  • 250 גרם בולגרית קלאסית 5% של משק צוריאל
  • ביצה אחת
  • 2 פחיות רסק עגבניות של mutti
  • 8 שיני שום קלופות ופרוסות דק
  • צרור עלי בזיליקום שטופים וקצוצים
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
  • חבילת עלי תרד - שטופים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כפית סוכר
  • 5 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את רסק העגבניות יחד עם השום, בזיליקום, שמן זית, סוכר, מלח ופלפל שחור גרוס.

2

מערבבים בקערה נפרדת את גבינת התבור עם מחצית מהגבינה הבולגרית, מחצית מגבינת הפרמז'ן והביצה לקבלת מסה אחידה.

3

מורחים בתבנית עגולה בקוטר 30 ס"מ רבע מכמות רוטב העגבניות ומניחים מעל 4 דפי אורז כך שיכסו את תחתית התבנית.

4

מפזרים מעל דפי האורז שליש מתערובת הגבינות , מעל מפזרים מעט עלי תרד וסוגרים עם עוד 4 דפי אורז.

5

חוזרים על פעולה זאת כך שמתקבלות שלוש שכבות של גבינה והשכבה האחרונה היא של רוטב העגבניות.

6

מכניסים את הלזניה לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות לחצי שעה.

7

מוציאים מן התנור, מפוררים את יתרת הבולגרית והפרמזן ואופים חמש דקות נוספות.

8

מצננים כשעה ומגישים.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...