מאק אנד צ'יז מהמשק

מק אנד צ'יז הוא התשובה האמריקאית לפשטידה; מאפה שמכינים ממה שיש במקרר – פסטה וגבינות.
כאן הוספנו טופינג של עגבניות, תבלינים, פירורי לחם וגבינות משק, שהופך את המנה המנחמת הזאת לישראלית לכל דבר
6 מנות | קל | 25 דקות

מאת: שפית מאיה דרין
הפקה: השולחן
צלם: דן לב
סטייליסטית: נעמה רן

מרכיבים

  • 8 כפות גבינת גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל
  • 25 גרם חמאה
  • 25 גרם (½2 כפות) קמח
  • 500 מ"ל (2 כוסות + 2 כפות) חלב
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 2 כפיות פפריקה (רצוי מעושנת)
  • 1 חבילה פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן

לציפוי:

  • 1 גבינת מה עז 9% או 20% של משק צוריאל פרוסה ל-12 פרוסות
  • 4 עגבניות מגי פרוסות לפרוסות עגולות
  • שמן זית לפי הצורך
  • 1 כוס פירורי לחם (ללא תיבול והזהבה)
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 1 כפית פפריקה (רצוי מעושנת)
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית אבקת שום

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית בגודל 15*20 ס"מ.

2

ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים קמח ומבשלים תוך כדי ערבוב כחצי דקה, עד שהקמח נספג בחמאה.

מנמיכים את הלהבה ומוסיפים בהדרגה חלב, תוך כדי בחישה, עד שהתערובת אחידה וחלקה.

מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, מביאים לסף רתיחה תוך כדי בחישה, עד שהתערובת מסמיכה.

3

מערבבים בסיר או קערה גדולה פסטה, את תערובת החלב והגבינה ומעבירים לתבנית.

מסדרים מעל פרוסות גבינת עיזים ופרוסות עגבנייה. מזלפים מעל שמן זית.

4

מערבבים בקערה פירורי לחם ותבלינים ומפזרים מעל שכבת העגבניות.

5

אופים כ10 דקות, מעלים את חום התנור ל-200 מעלות וממשיכים לאפות עוד 2-3 דקות להשחמה יפה.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...
צ'אט עם נציג