סוכריות פילו ממולאות בפטה עיזים

מאפה האלים היווני, שחום ופריך עם גבינת פטה עיזים בבסיסו,
מקבל טוויסט מתובל בדמות פלפל שחור גרוס, עלי תימין ובצל ירוק, והופך לחטיפים קטנים ממכרים
20 סוכריות | קל | 20 דקות

מאת: שפית מאיה דרין
הפקה: השולחן
צלם: דן לב
סטייליסטית: נעמה רן

מרכיבים

להברשה:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף עלי תימין

לסוכריות:

  • 400 גרם גבינת פטה עיזים מעודנת 5% של משק צוריאל פרוסה למלבנים בעובי 1 ס"מ
  • 6 דפי פילו מופשרים לפי הוראות היצרן
  • 1 צרור בצל ירוק (החלק הירוק בלבד) חלוט

להגשה:

  • דבש
  • 1/2 כוס שומשום לבן קלוי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.

2

מערבבים בקערה שמן זית, פלפל שחור ותימין.

3

פורשים על משטח עבודה עלה פילו, מברישים בשמן הזית המתובל ומניחים עליו עלה נוסף.

ממשיכים עם יתר העלים, כך שיתקבלו שלושה עלים כפולים.

4

חותכים עלה בצק לשלושה פסים שווים ברוחבם.

מניחים בחלק התחתון של כל פס מלבן גבינה, מקפלים לסוכריות פילו וקושרים את הקצוות עם גבעולי בצל ירוק חלוטים.

ממשיכים עם יתר הבצק והגבינה.

5

מסדרים את הסוכריות בתבנית, מברישים בשמן הזית הנותר ואופים כ10 דקות להזהבה יפה.

6

מזלפים דבש, מפזרים שומשום ומגישים מיד.

מוצרים משתתפים

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...
צ'אט עם נציג