פאי גרנה פדנו

מאת: שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של החברה המרכזית
סטיילינג: ענת לבל
צילום: בועז לביא

מרכיבים

מצרכים לקלתית

  • 300 גרם קמח לבן – מנופה
  • 200 גרם חמאת טרה- חתוכה לקוביות
  • 100 גרם גבינת גרנה פדנו של משק צוריאל – מגורדת
  • 2 כפות חלב טרה
  • קורט מלח

מצרכים למלית גרנה פדנו

  • 2 ביצים
  • שליש כוס שמנת לבישול 15% טרה
  • 100 גרם גרנה פדנו של משק צוריאל – מגורדת
  • 25 גרם חמאה טרה – מומסת
  • שליש כוס פירורי לחם טחונים דק
  • קורט מלח
  • 5 עגבניות שמש לחות – חתוכות גס
  • 5 עלי בזיליקום – שטופים חתוכים רצועות גסות

אופן ההכנה

1

מניחים את כל המרכיבים פרט לחלב במעבד מזון בעל להב מתכת ומפעילים לסירוגין לקבלת בצק חולי.

2

מוסיפים פנימה את החלב וממשיכים להפעיל לסירוגין עד לקבלת כדורי בצק גדולים.

3

מעבירים את הבצק על גבי ניילון נצמד ויוצרים במהירות דסקית רחבה, עוטפים ומניחים למנוחה של שעה במקרר.

4

מוציאים את הבצק לאחר שעה מהמקרר ומרדדים אותו בין שני ניירות אפיה לקבלת עיגול בעובי של כ-0.3 מ"מ.

5

מעבירים את הבצק לתבנית פאי עגולה בקוטר של 24 ס"מ וחותכים את הקצוות.

6

משאירים את הבצק מכוסה בנייר אפייה, מניחים מעל "משקולת" (קטניות לא אפויות כלשהן), מעבירים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך כ-15-20 דקות עד שהבצק מזהיב קלות.

7

מערבבים את כל מרכיבי המלית, מעבירים לקלתית האפויה ומכניסים לתנור לאפיה נוספת של כ-15 דקות נוספות עד שהמילוי מתייצב.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...