פאי גרנה פדנו

מאת: שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של החברה המרכזית
סטיילינג: ענת לבל
צילום: בועז לביא

מרכיבים

מצרכים לקלתית

  • 300 גרם קמח לבן – מנופה
  • 200 גרם חמאת טרה- חתוכה לקוביות
  • 100 גרם גבינת גרנה פדנו של משק צוריאל – מגורדת
  • 2 כפות חלב טרה
  • קורט מלח

מצרכים למלית גרנה פדנו

  • 2 ביצים
  • שליש כוס שמנת לבישול 15% טרה
  • 100 גרם גרנה פדנו של משק צוריאל – מגורדת
  • 25 גרם חמאה טרה – מומסת
  • שליש כוס פירורי לחם טחונים דק
  • קורט מלח
  • 5 עגבניות שמש לחות – חתוכות גס
  • 5 עלי בזיליקום – שטופים חתוכים רצועות גסות

אופן ההכנה

1

מניחים את כל המרכיבים פרט לחלב במעבד מזון בעל להב מתכת ומפעילים לסירוגין לקבלת בצק חולי.

2

מוסיפים פנימה את החלב וממשיכים להפעיל לסירוגין עד לקבלת כדורי בצק גדולים.

3

מעבירים את הבצק על גבי ניילון נצמד ויוצרים במהירות דסקית רחבה, עוטפים ומניחים למנוחה של שעה במקרר.

4

מוציאים את הבצק לאחר שעה מן המקרר ומרדדים אותו בין שני ניירות אפיה לקבלת עיגול בעובי של כ-0.3 מ"מ.

5

מעבירים את הבצק לתבנית פאי עגולה בקוטר של 24 ס"מ וחותכים את הקצוות.

6

משאירים את הבצק מכוסה בנייר אפייה, מניחים מעל "משקולת" (קטניות לא אפויות כלשהן), מעבירים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך כ-15-20 דקות עד שהבצק מזהיב קלות.

7

מערבבים את כל מרכיבי המלית, מעבירים לקלתית האפויה ומכניסים לתנור לאפיה נוספת של כ-15 דקות נוספות עד שהמילוי מתייצב.

מוצרים משתתפים

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...