פולנטה צלויה עם פורטבלו, חלומי וגרנה פדנו

פולנטה איטלקית מסורתית מקבלת מראה מעודכן ועומק טעמים בזכות טיגון בחמאה ותוספת גבינת גרנה פדנו ושלל פטריות מוקפצות
4 מנות | קל | 40 דקות

מאת: שפית מאיה דרין
הפקה: השולחן
צלם: דן לב
סטייליסטית: נעמה רן

מרכיבים

לפולנטה:

  • 1 כוס גבינת גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל
  • 4 כוסות מים
  • 1 כפית שטוחה מלח גס
  • 1 כוס קמח תירס לפולנטה (לא אינסטנט)
  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות

לפטריות:

  • 2 כפות שמן זית + לשימון התבנית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 סלסילת פטריות יער חתוכות גס
  • 350 גרם (2 פטריות גדולות) פורטובלו חתוכות גס
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

להגשה:

  • 100 גרם גבינת חלומי של משק צוריאל חתוכה לקוביות
  • 50 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1

מכינים את הפולנטה: מביאים מים לרתיחה בסיר גדול וכבד, מוסיפים מלח ומערבבים להמסתו.

2

מוסיפים קמח תירס בזרם דק ואחיד ובוחשים בעזרת מטרפה או כף עץ כדי שלא ייווצרו גושים.

מערבבים 2 דקות, עד שהפולנטה מתחילה להסמיך ומגיעה לרתיחה.

3

מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה, עד שהפולנטה מוצקה ונפרדת מדפנות הסיר. מידי פעם מערבבים.

מכבים את הלהבה, מוסיפים גבינה וחמאה ומערבבים להמסה.

4

משטחים את הפולנטה בתבנית משומנת בגודל 30*20 ס"מ ומשהים לחצי שעה, עד שהיא מתקשה.

5

מכינים את הפטריות: מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל להזהבה קלה. מוסיפים שני סוגי פטריות, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן על להבה בינונית כ5 דקות לריכוך.

מסירים מהלהבה, מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.

6

חותכים את הפולנטה לריבועים בגודל הרצוי, צולים במחבת פסים (או בגריל של התנור) 34 דקות מכל צד, עד שנוצר סביב הריבועים קרום קשה ושחום, ומעבירים לצלחת.

מקפיצים במחבת קוביות חלומי בשמן זית.

7

מניחים את קוביות הפולנטה בצלחות הגשה, מפזרים מעל את הפטריות ואת שני סוגי הגבינה ומגישים.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...
צ'אט עם נציג