ריזוטו אפוי של דלורית, קייל עם גבינות גרנה פדנו ופטה עיזים

ריזוטו אפוי הוא פתרון מושלם לכל מי שמכין ריזוטו בפעם הראשונה וקצת חושש לטעות – לא צריך לעמוד ולערבב, אלא פשוט לצקת מראש את הנוזלים ולאפשר לתנור לעשות את העבודה. הצלייה עם גבינת פטה יוצרת השחמה מופלאה, ושפע של גרנה פדנו מגורדת משלים את החוויה.
4 מנות | קל | 35 דקות

מאת: שפית מאיה דרין
הפקה: השולחן
צלם: דן לב
סטייליסטית: נעמה רן

מרכיבים

  • 150 גרם גבינת פטה עיזים מעודנת 5% של משק צוריאל
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית עלי תימין
  • ½1 כוסות אורז ריזוטו מסוג ארבוריו (במידה ולא מוצאים אורז ארבוריו ניתן להמיר באורז עגול אחר)
  • מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 4 כוסות דלורית חתוכה לקוביות בינוניות זהות בגודלן
  • ½3 כוסות ציר ירקות או מים
  • 1 צרור עלי קייל (ניתן להחליף במנגולד) ללא גבעול חתוכים גס

להגשה:

  • 8 כפות גבינת גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מחממים שמן זית בתבנית מתכת כבדה על להבה בינונית, מוסיפים בצלי שאלוט ומטגנים 2 דקות להזהבה עדינה.

3

מוסיפים שום ותימין וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד כדקה. מוסיפים אורז, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות, עד שקצוות גרגירי האורז משנים את צבעם והופכים לשקופים מעט.

4

מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים יין לבן ומבשלים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית כ-4 דקות, עד שהנוזלים נספגים לגמרי.

5

מוסיפים דלורית וציר ירקות או מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים קייל וגבינת פטה ומערבבים.

6

מכסים את התבנית עם מכסה או רדיד אלומיניום ואופים את הריזוטו כ20 דקות, עד שהנוזלים נספגים. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות כ-5 דקות נוספות להשחמה.

7

מפזרים גבינת גרנה פדנו ומגישים מיד.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...
צ'אט עם נציג