בורקס קופים עם גבינות, מנגולד, זעתר ושומשום (בולגרית ותבור)

מאפה פטנט שמחבר בין בורקס למאפה תלישה שבוצעים עם הידיים (מי בכלל צריך סכין?) את מלית הגבינה הקלאסית העשרנו בזעתר ובמנגולד שמוסיפים צבע וטעם.

24 ס"מ
קל
45 דקות

מרכיבים

  • 500 גרם בצק פילאס, מופשר לילה במקרר

למלית

  • 1 צרור גדול עלי מנגולד עלים בלבד ללא הגזע הלבן
  • 5-6 גבעולים של עלי זעתר או אורגנו, עלים בלבד
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • 200 גרם גבינת תבור
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • זעתר ושומשום / דואה (תערובת תבלינים מצרית - להשיג בחנויות מתמחות)

אופן ההכנה

1

מכינים את המלית: קוצצים את עלי המנגולד ומועכים בידיים עם מעט מלח עד שהם קמלים.

2

מערבבים את המנגולד עם עלי הזעתר או האורגנו, הגבינות, הביצה והפלפל השחור. טועמים – רוב הסיכויים שלא צריך עוד מלח, אם חסר ממליחים.

3

חותכים מהבצק יריעת בצק ברוחב 40 ס״מ. מניחים מלית לאורך רצועת הבצק, בחלק הקרוב אליכם. מגלגלים לגלילה ומהדקים את הקצוות. חותכים למקטעים של כ-5 ס"מ (שנראים כמו שבלולים קטנים).

4

מניחים את השבלולים בצפיפות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם יש זמן עד האפייה מעבירים למקרר.

5

סמוך ככל הניתן להגשה: מחממים את התנור ל-190 מעלות. מברישים את הבצק בביצה ומפזרים זעתר ושומשום. אופים כחצי שעה או עד להזהבה. מתקבל מאפה שאפשר לתלוש ממנו מאפים אישיים.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.