בניצה – מאפה פילו וגבינות בולגרי (עם תבור ובולגרית)

כמה קל להכין את המאפה שיהפוך לבסט-סלר בכל בראנצ׳. כל מה שצריך זה להפשיר את הפילו הקפוא לילה מראש במקרר, כך תבטיחו לעצמכם עבודה קלה ונוחה. מקפידים לכסות את העלים במגבת לחה כדי למנוע ייבוש, ומשמנים כל עלה בנפרד. את מלית הגבינות אפשר להשאיר כמו שהיא או לנהוג כמו בולגרים ולתבל בעשבי תיבול, עלי תרד או חציל קלוי.

תבנית מלבנית 28*22 או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
קל
50 דקות

מרכיבים

  • 1 חבילה (500 גרם) בצק פילו, מופשר לילה במקרר
  • 100 גרם חמאה מומסת

למלית

  • 250 גרם גבינה בולגרית 24% מפוררת
  • 250 גרם גבינה תבור מעוכה במזלג
  • 4 ביצים
  • 1 גביע יוגורט
  • 2 חופנים של עשבי תיבול איזה שרוצים (לא חובה, אבל מוסיף)

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את התבנית.

2

מכינים את המלית: מערבבים את הגבינות עם הביצים והיוגורט לתערובת אחידה. מוסיפים עשבי תיבול אם רוצים.

3

מברישים שני עלה פילו בחמאה מומסת ומניחים אותם זה על גבי זה בתבנית. לוקחים עוד 3 עלים מקמטים אותם ומניחים מעל. יוצקים את תערובת הגבינות מעליהם.

4

משמנים את שני עלי הפילו שנותרו ומניחים על המלית. אם רוצים אפשר לסמן את החיתוך למנות כדי להקל על הפריסה אחרי האפייה, אבל זה לא חובה.

5

אופים 30-35 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב. מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני שפורסים כדי לתת למאפה להתייצב.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.