עוגת גבינה אפויה של פעם

עוגת גבינה אפויה קלאסית עם מרקם של ענן. חשוב להקפיד על הכללים (פירוט למטה), כדי לקבל את האפקט האוורירי

רינג גבוהה בקוטר 22 ס״מ או תבנית רגילה בקוטר 24/26 ס״מ
קל
שעתיים הכנה ושעתיים צינון

מרכיבים

  • 500 גרם (2 חבילות) גבינת תבור צוריאל
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 6 ביצים מופרדות
  • 250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
  • קליפת לימון מגוררת
  • 80 גרם (1/2 כוס) קורנפלור

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור

2

מערבבים את הגבינה עם השמנת החמוצה, החלמונים קליפת לימון ורבע כוס סוכר

3

מוסיפים קורנפלור ומערבבים לקבלת תערובת ללא גושים

4

מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר ומקפלים לתוך תערובת הגבינה

5

יוצקים לתבנית משומנת ואופים רבע שעה בחום גבוה עד שפני העוגה מזהיבים

6

מוציאים מהתנור, מעבירים סכין בין העוגה לדפנות התבנית

7

מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות עוד שעה ורבע או עד להתייצבות

8

מצננים שעה בתנור, מקררים עוד שעה מחוץ לתנור ומעבירים למקרר

9

כללים לאפייה נכונה:
כדי שהעוגה תשמור על גובה ואווריריות צריך להקפיד על כמה כללים – מפרידים את הביצים כשהן קרות, אבל מקציפים את החלבונים כשהם בטמפרטורת החדר. מחממים מראש את התנור ומניחים בתוכו תבנית עם מים חמים שייצרו אדים. כרבע שעה מתחילת האפייה מנתקים את העוגה מדפנות התבנית זה יבטיח שהאדים לא יכלאו בעוגה והיא לא תיפול.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.