עוגת גבינה ופירות קיץ

מאפה גבינה מתוק וטעים חגיגה של בצק פריך, גבינה נימוחה וטעם חמוץ-מתוק של פירות קיץ. ניתן לגוון את סוג הפרי לפי החשק והעונה.

תבנית בקוטר 24-26 ס״מ
קל
שעה ועוד עשר דקות

מרכיבים

לבצק ולפירורים

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 1 ביצה

למלית הגבינה

  • 500 גרם (2 חבילות) גבינת תבור משק צוריאל
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
  • קליפת מגוררת מלימון אחד
  • 4 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח תופח

לפירות קיץ

  • ½ 1 כוסות פרי (מסוג אחד או תערובת מהפירות הבאים): פירות יער, שזיפים, נקטרינה או משמש חתוכים לקוביות או פרוסים

אופן ההכנה

1

מכינים בצק: מעבדים חמאה, קמח וסוכר במעבד מזון לפירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד שהבצק מתגבש. אם הבצק לא מתגבש מוסיפים כף מים קרים.

2

מרדדים שני שליש מן הבצק ומרפדים בעזרתו את תחתית התבנית. את יתר הבצק שומרים במקפיא או במקרר להכנת הפירורים בהמשך

3

מכינים את מלית הגבינה: מערבלים את הגבינה, השמנת החמוצה אבקת הסוכר, קליפת הלימון ותמצית הוניל במיקסר עם וו גיטרה. כשהתערובת אחידה מסננים פנימה קמח ומערבבים עד שהוא נטמע

4

מחממים תנור ל-160 מעלות

5

יוצקים את מלית הגבינה לתבנית עם הבצק, מפזרים באופן שווה את הפירות ומגררים בפומפייה את יתרת הבצק על פני העוגה

6

אופים 50-60 דקות או עד שהעוגה יציבה והפירורים זהובים

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.