מכינים את הבצק:
יוצרים בתוך הקמח גומה ומכניסים פנימה את הביצים והחלמונים. מערבבים תחילה עם מזלג ולאחר מכן עוברים לעבודה עם הידיים.
לשים את הבצק עד ליצירת כדור, על משטח מעט מקומח.
* זה יכול לקחת קצת זמן, אפילו עשר דקות לישה והעיסה מתגבשת לבצק צהבהב ויפה.
אורזים את הכדור בניילון נצמד ומניחים בצד בטמפרטורת החדר לכחצי שעה/שעה או מכניסים למקרר אם רוצים לתת לו עוד יום עד שעובדים איתו.
במכונת פסטה מעבדים את הבצק עד לעובי שאוהבים.
כדאי לעטוף את הבצק שעדיין לא משתמשים בו בנייליון נצמד כדי שלא יתייבש.
מייצרים עיגולים ברצועות הבצק באמצעות כוס שהשפה שלה צרה יחסית. כל עיגול מרטיבים בקצוות במים באמצעות האצבע, מוסיפים חצי כפית מלית, מהדקים לחצי סהר, ואם רוצים טורטליני, סוגרים בהידוק את הקצוות לעיגול חמוד.
מבשלים את הטורטליני 2-3 דקות במים רותחים עם כמות מלח נכבדת.
מכינים את המילוי:
קוצצים את עשבי התבלין ומערבבים עם הגבינה.
מכינים את הרוטב:
ממיסים את חמאת העיזים במחבת במטבעות, על אש נמוכה בינונית.
מוסיפים את השום הכתוב אחרי שהחמאה נמסה, ומערבבים היטב, מוודאים שהשום לא נשרף.
מוסיפים את עלי המרווה, מלח גס ופלפל שחור לפי הכמות שאוהבים.
מניחים פנימה ברוטב את הטורטליני המוכנים, מערבבים מעט כך שהטורטליני יצופו ברוטב מכל צדדיהם ומגישים.