סלט מיקס פטריות שובב עם משולשי גבינת גאודה עיזים קריספיים

סלט פרשי וטעים במיוחד עם גבינת גאודה קריספית מבחוץ ונימוחה בפנים, חגיגה של מרקמים וטעמים בפה

 

מאת: שף חי שוורץ | מנהל קולינרי CBC
צילום: בועז לביא
סטיילינג: טליה הדר

מרכיבים

  • 150 גרם גאודה עיזים
  • 100 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • 50 גרם פטריות שימג'י
  • 50 גרם פטריות יער
  • 50 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות בינוניות 1*1 ס"מ
  • 100 גרם עגבניות שרי צהובות ואדומות חצויות לחצאים
  • 100 גרם עלי רוקט
  • 2 כפות שומשום קלוי
  • 1 כף בוטנים קלויים גרוסים

לציפוי הגאודה:

  • 1 כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח

לרוטב הסלט:

  • 20 גרם כוסברה
  • 20 גרם פטרוזיליה
  • 20 גרם שמיר
  • 1 שן שום
  • 1/4 כוס חומץ
  • 1 כפית חרדל
  • 1/4 כוס טריאקי
  • 1/4 כוס דבש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

1

מניחים את כל מרכיבי הסלט (מלבד הבוטנים והשומשום הקלוי) בקערה גדולה ומערבבים יחד

2

מחממים סיר עם שמן עמוק ובמקביל פורסים את גבינת הגאודה לפרוסות, ומצפים אותן בקמח, ביצה ופרורי לחם

3

מטגנים את פרוסות הגאודה מספר דקות עד להזהבה, ומנחים בצד על נייר סופג

4

הכנת הרוטב:

מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לבלנדר (מלבד שמן הזית), וטוחנים במשך 5 דקות רצופות, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק

בוזקים בעדינות ובאיטיות את שמן הזית לתוך הרוטב, תוך כדי הערבול, עד שהשמן והרוטב מתחברים לרוטב אחיד

5

הרכבת המנה :

יוצקים מעט מהרוטב על הירקות, ומערבבים הייטב כך שכל הירקות יקבלו תיבול אחיד

בצלחת עמוקה מניחים את הירקות המתובלים כערימה

לסיום, מפזרים את משולשי הגבינה המטוגנת החמה על הסלט ומפזרים שומשום קלוי ובוטנים

6

ניתן להגיש את המנה לצד צנימים משוכים בשמן זית ושום, או מוקרמים עם גבינת גרנה פדנו

מוצרים משתתפים

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...
צ'אט עם נציג