מחממים תנור ל-180 מעלות
1
2
פורסים מחלת הבריוש 2 פרוסות בעובי של 2 ס"מ ומכניסים לצלייה בתנור
3
מברישים את הפרוסות בחמאה ומכניסים לתנור ל-2 דקות נוספות עד לקבלת צבע זהוב
4
במקביל חולטים את התרד כדקה וחצי במים רותחים עם מעט מלח
5
הכנת הביצים:
מרתיחים מים עם מעט מלח בכלי נוסף
כשהמים רותחים, מתחילים ליצור "מערבולת" במרכז הסיר באמצעות כף
6
פותחים את הביצה במרכז ה"מערבולת" וממשיכים לערבב בתנועות סיבוביות למשך 3-5 דקות עד שהחלבון מקיף את החלמון, ומציאים את הביצה מהמים
מומלץ להכין כל ביצה בנפרד
7
הרכבת המנה:
מניחים את פרוסות הבריוש בצלחת ומניחים מעל את התרד החלוט
8
פורסים את המה עז ל-4 טבעות ומניחים מעל התרד
9
מצרפים את הביצים ובוזקים מעליהם יוגורט עיזים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
10
מגישים חם,
בתאבון!!