עז בנדיקט מהמשק

קלאסיקה גדולה עם טוויסט קטן:
בריוש צרוב, גבינה משובחת ויוגורט עיזים לפרשיות וטעם עדין

מאת: קרן אופק לוזון | משחקי השף
בריוש צרוב, גבינה משובחת ויוגורט עיזים
צילום: בר פריימן

מרכיבים

  • 1 גליל גבינת מה עז 20%
  • 1 גביע יוגורט עיזים (150 גרם)
  • חלת בריוש
  • 2 ביצים
  • כף חומץ
  • חופן תרד
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות

2

פורסים מחלת הבריוש 2 פרוסות בעובי של 2 ס"מ ומכניסים לצלייה בתנור

3

מברישים את הפרוסות בחמאה ומכניסים לתנור ל-2 דקות נוספות עד לקבלת צבע זהוב

4

במקביל חולטים את התרד כדקה וחצי במים רותחים עם מעט מלח

5

הכנת הביצים:

מרתיחים מים עם מעט מלח בכלי נוסף
כשהמים רותחים, מתחילים ליצור "מערבולת" במרכז הסיר באמצעות כף

 

6

פותחים את הביצה במרכז ה"מערבולת" וממשיכים לערבב בתנועות סיבוביות למשך 3-5 דקות עד שהחלבון מקיף את החלמון, ומציאים את הביצה מהמים
מומלץ להכין כל ביצה בנפרד

7

הרכבת המנה:

מניחים את פרוסות הבריוש בצלחת ומניחים מעל את התרד החלוט

 

8

פורסים את המה עז ל-4 טבעות ומניחים מעל התרד

9

מצרפים את הביצים ובוזקים מעליהם יוגורט עיזים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם

10

מגישים חם,

 

בתאבון!! 

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל
אנא הזינו מספר טלפון

אני מאשר/ת שימוש במידע שמסרתי לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ, הפועלת בתחום המזון באמצעות מותגיה השונים (לדוגמה: יקב תבור, טרה, משק צוריאל, נביעות, קוקה קולה ועוד), ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה

אני מאשר/ת קבלת דברי פרסומת מקבוצת החברה המרכזית הכוללת, בין היתר, את מותגי קוקה-קולה, טרה, נביעות, פריגת, מבשלות בירה ישראליות, יקב תבור, ועוד כמפורט בתקנון הפעילות
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...