עלי גפן ממולאים אורז, גבינה צפתית ונענע

הגבינה מוסיפה למלית מליחות והופכת אותה לקרמית ועשירה

30 ממולאים
למתקדמים
שעה ועשר דקות

מרכיבים

  • 30 עלי גפן טריים וחלוטים או משומרים ושטופים
  • 1/2 כוס אורז עגול, שטוף
  • 3 כפות שמן זית
  • חופן עלי נענע קצוצים
  • חופן עלי שמיר קצוצים
  • 1 עגבנייה גדולה מרוסקת
  • 100 גרם גבינה צפתית מפוררת
  • מלח ופלפל

לבישול

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 2/3 כוס מים רותחים
  • 1 עגבנייה פרוסה
  • 1 כפית סוכר או דבש
  • מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה

1

שמים אורז ומים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים 10-8 דקות, רק עד שהמים נספגים באורז. מצננים

2

מוסיפים לאורז נענע, שמיר, עגבנייה וגבינה צפתית ומערבבים

3

ממלאים את העלים: במידה ועובדים עם עלי גפן טריים, מרתיחים בסיר גדול שפע מי מלח וחולטים את עלי הגפן דקה. מוציאים בזהירות מהסיר ומניחים על מגבת לייבוש. אם עובדים עם עלי גפן כבושים רק שוטפים אותם היטב ממי הכבישה

4

משטחים עלה גפן על משטח עבודה ומניחים במרכזו כפית מן התערובת. מקפלים את השוליים התחתונים מעל האורז ואת שני הצדדים פנימה ומגלגלים. חוזרים על הפעולה עם כל העלים

5

מניחים את העלים הממולאים בסיר רחב שיכיל אותם בצפיפות בשכבה אחת. מפזרים ביניהם פרוסות עגבנייה ומניחים מעליהם צלחת להידוק

6

מבשלים: מערבבים מים רותחים, שמן, מיץ לימון, דבש ומלח. יוצקים לסיר עם הממולאים מביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים על אש נמוכה 40-30 דקות. מכבים, מקררים ומגישים

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.