פשטידת בצל אוורירית

לגרסת בזק אפשר לוותר על הקצפת החלבונים ולהוסיף את הביצים בשלמותן, הפשטידה תאבד מעט מהנפח והאווריריות אבל זמן העבודה יתקצר

תבנית אינגליש קייק גדולה או תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
קל
שעתיים הכנה ושעתיים צינון

מרכיבים

  • 3 בצלים סגול, צהוב ולבן קצוצים
  • 3 כפות חמאה או שמן זית
  • סוכר, מלח ופלפל
  • 3 ביצים
  • 250 גרם (1 חבילה) גבינת תבור משק צוריאל
  • 1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה או שמנת לבישול
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה

לקישוט

  • 1 בצל סגול פרוס לטבעות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית

2

מטגנים את הבצלים בשמן זית מעל להבה בינונית-נמוכה כ-10 דקות ותוך כדי ערבוב עד להזהבה קלה. מוסיפים סוכר, מלח ופלפל

3

מערבבים בקערה את הגבינה עם השמנת, הפרמזן והחלמונים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לאיחוד

4

מקציפים את החלבונים ומקפלים לתערובת הגבינה. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים בזהירות (כדי לא לשבור את הקצף)

5

יוצקים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את טבעות הבצל לקישוט ואופים חצי שעה או עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.