עוגת גבינה באסקית

מאת: שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינארית
צילום: בועז לביא ושחק פז
סטיילינג: ענת לבל

מרכיבים

  • 1 ק"ג גבינת שמנת בטעם טבעי 25% משק צוריאל
  • 340 גרם סוכר
  • 7 ביצים
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה 38% טרה
  • 45 גרם (3.5 כפות) קמח

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל200 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבנית בנייר אפייה כשהשוליים של הנייר חורגים מעט מעל התבנית. כדי להצמיד את הנייר טוב יותר על הדפנות מברישים אותן במעט שמן או מים.

2

מעבירים גבינת שמנת וסוכר לקערת מיקסר או למעבד מזון. מערבבים עם בלון הקצפה או מעבדים במעבד המזון 2-3 דקות במהירות בינונית לקבלת קרם רך ואחיד.

3

מוסיפים ביצים, זו אחר זו, תוך כדי ערבול, לא מוסיפים ביצה נוספת עד שהקודמת נטמעת בתערובת.

4

טורפים היטב שמנת וקמח בקערה נפרדת לתערובת אחידה ובלי גושים. מוסיפים לגבינת השמנת ומערבלים לפיזור אחיד.

5

יוצקים את התערובת לתבנית, מעבירים לתנור ואופים במשך 45-50 דקות (עד שפני העוגה שחומים מאוד וכמעט שרופים).

6

מוציאים בזהירות מהתנור (העוגה עדיין רוטטת ונוזלית מבפנים), מצננים לטמפרטורת החדר מחוץ לתנור ומעבירים למקרר ללילה (12 שעות לפחות).

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...