מקום בגן עדן

לכל סיר יש מכסה ולכל גבינה יש מאכלים שיוציאו ממנה את המיטב. שידוכים נכונים יולידו כריכים או מגשי גבינות מצטיינים ויעבדו מעולה גם בבישול או אפייה. אז איך יודעים מה הולך עם מה? במדריך הבא תמצאו הצעות לחיבורים קלאסיים וכללי אצבע שיעזרו לכם להכין שילובים יצירתיים משלכם

לכל סיר יש מכסה ולכל גבינה יש מאכלים שיוציאו ממנה את המיטב. שידוכים נכונים יולידו כריכים או מגשי גבינות מצטיינים ויעבדו מעולה גם בבישול או אפייה. אז איך יודעים מה הולך עם מה? במדריך הבא תמצאו הצעות לחיבורים קלאסיים וכללי אצבע שיעזרו לכם להכין שילובים יצירתיים משלכם

משפחת גבינות העזים של משק צוריאל:

גבינת עיזים למריחה, מה עז, פטה עיזים מעודנת, לאבנה עיזים, קרם שמנת עיזים וחמאות עיזים 

לחלב עזים יש מתיקות עדינה, ניחוח ייחודי ורובד של חריפות מעקצצת. המרקם של גבינות העיזים יציב, מה שהופך אותן לאידאליות לשילוב בסלטים (אין סיכוי שהן יתמוססו לתוך הרוטב).

מה הן אוהבות: טעמים עזים ומנוגדים, עוצמת הטעמים כבר תלויה בסוג הגבינה.

פרוסות גבינת מה-עז אוהבות רוקט מריר וזילוף של דבש; קוביות גדולות של פטה עיזים מעודנת אידיאליות בסלט מעגבניות שרי, צ'יליטרי ובצל סגול, גבינת עזים למריחה אוהבת לחם כפרי עם זיתים ופלפלים קלוייםוהמרקם השמנתי של המה עז מעולה על פרוסת חלה, עם לקרדה מעושנת וטבעות בצל ירוק.
בול בשבילן:פרוסות חצילים מטוגנים או קלויים, שמן זית, עגבניות מיובשות, שומר צלוי, בצל ירוק, רוקט, אגס בשל, תותים, נקטרינותואגוזים מכל הסוגים יעבדו הכי טוב עם גבינת מה-עז. פטה עיזים מעודנת היא גבינות רעננהמאוד ואוהבת ירקות טריים כמו עגבנייה, בצל סגול, מלפפון, עלים ירוקים כמו תרד, פטרוזיליה, נענע וזיתים בשרניים.
בישול ואפייה:
המה-עז יכולה להחליף שמנת ברטבי פסטה:מוסיפים 3-4 כפות גבינה למחבת הרוטב בדקות האחרונות של הבישול ומערבבים, הגבינה תתמוסס לתוכו ותקבלו רוטב קרמי עשיר אבל בריא ומעניין בהרבה מרוטב שמנת סטנדרטי. לתוספת פריכה ומלאת טעם לסלט ירוק קולים פרוסות באגט ומעליהן פרוסות מה-עז עד להשחמה קלה. פטה עיזים וקרם שמנת עיזים מצוינת לשילוב במליות של מאפים כמו בורקיטס או פשטידות תרד ואפשר לפורר אותן מעל ירקות צלויים 2-3 דקות לפני שמוציאים את הירקות מהתנור.

משפחת גבינות הבקר של משק צוריאל:

בולגרית 5%, בולגרית מעודנת 5%, צפתית מעודנת 5%,

הבולגרית והצפתית מתאפיינות בקלילות, רעננות וטעמים נקיים וישירים. הן מתאימות לאקלים הישראלי ומתחברות הכי טוב לירקות, הפירות והעשבים שנפוצים כאן.

מה הן אוהבות:כל מה שטרי ורענן וטעמים חמצמצים או מעושנים ופרטנרים במרקם נגיס שייתן להן פייט ויצור משחק מרקמים מעניין.

בול בשבילן: ירקות חתוכים גס, סלטי עשבים, שמן זית, פירות הדר, פריקי, אורז בר, חציל קלוי על אש גלוי, תפוחי אדמה צלוים בקליפתם, שמן זית.

בישול ואפייה: המליחות והמרקם העשיר והגס של הבולגרית 24% שומן למשל, יהיו מעולים מעל קולרבי צלוי ולוהט או תפוחי אדמה אפויים בקליפתם (חוצים ומפוררים מעט בולגרית פנימה מיד כשהם יוצאים מהתנור). התכונות הללו יניבו גם מלית יציבה ועשירה שלא תפגום בפריכות הבצק במאפי בצק עדינים. הבולגרית 5% מעולה כתוספת לפסטה ים תיכונית עם עגבניות מיובשות, זיתים וזעתר, ואם טורפים ביצים עם בולגרית מעודנת, עשבי תיבול ותרד מקבלים חביתת ירק שהיא ממש ארוחה מלאה. בין שמכינים בורקיטס, בייגל ירושלמי ממולא או פשטידות מהירות –הצפתית והצפתית המעודנת ייצבו את המלית וישמרו עליה קרמית ועשירה למרות אחוזי השומן הנמוכים שלהן.

אולי יעניין אתכם

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל
אנא הזינו מספר טלפון

אני מאשר/ת שימוש במידע שמסרתי לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ, הפועלת בתחום המזון באמצעות מותגיה השונים (לדוגמה: יקב תבור, טרה, משק צוריאל, נביעות, קוקה קולה ועוד), ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה

אני מאשר/ת קבלת דברי פרסומת מקבוצת החברה המרכזית הכוללת, בין היתר, את מותגי קוקה-קולה, טרה, נביעות, פריגת, מבשלות בירה ישראליות, יקב תבור, ועוד כמפורט בתקנון הפעילות
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...