5 סיבות טובות מדוע סויה היא קטנית מושלמת

מאת: לימור בן חיים, דיאטנית. יועצת תזונה משק צוריאל

מעטים הצמחים המשמשים אותנו באופן כה הוליסטי, כמו הסויה.
על קטנית העל הזו, המגיעה אלינו מאסיה, מתבססים עשרות סוגי מאכלים ומשקאות אהובים, ובהם משקאות תחליפי החלב, טופו, קמחים, שמן, מעדנים ועוד ועוד.

מדוע אנחנו אוהבים אותה כל כך? משום שהיא מזינה, מאוזנת ומלאה ברכיבים תזונתיים וגם – משום שהיא מתאימה לכולם:

לשוחרי הבריאות – המחפשים אלטרנטיבות טעימות בעלות ערכים תזונתיים טובים

לטבעונים – המוצאים בה מענה אופטימאלי לחלבונים, סידן וברזל מהצומח

לצמחונים – שאוהבים לגוון את מוצרי החלב, המעדנים ומשקאות תחליפי החלב

לרגישים ללקטוז – המוצאים בה תחליף תזונתי מושלם לחלב פרה

לשומרים על כשרות – הנהנים בזכותה ממגוון עצום של מאכלים וקינוחים טעימים ואיכותיים בגרסת הפרווה

5 סיבות טובות מדוע סויה טובה לנו

1. אנחנו מקבלים מקור אופטימאלי לחלבון מהצומח

פולי הסויה היבשים מהווים מקור מצוין לחלבון צמחי, כזה שגוף האדם מעכל ומנצל ביעילות כדי לגדול ולהתפתח.

חלבון הסויה, הוא החלבון הצמחי היחידי כמעט, בעל ציון תזונתי זהה לחלבוני הביצה או החלב, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור ילדים, מתבגרים, קשישים, צמחונים או טבעונים, ולמעשה – כל אחד הזקוק לחלבון איכותי ומגוון.

2. אנחנו מקבלים חמישית מכמות הסידן היומית – בכוס אחת של תחליף חלב מועשר סידן

סידן הוא אחד המינרלים החשובים ביותר עבורנו, כזה האחראי לבריאות וגדילת העצמות והשיניים בתינוקות, התפתחות תקינה בגיל ההתבגרות ושמירה על חוזקן של העצמות בגיל מבוגר.

לפי המלצת רשויות הבריאות לבוגרים, יש לצרוך כ-1000 מ"ג סידן בכל יום (לנשים בגיל המעבר ונשים בהיריון – הכמות עומדת על כ- 1300 מ"ג ואף יותר)  המגיעים בעיקר ממוצרי חלב, טחינה, שקדים ודגים (הכוללים עצמות).

צמחונים, טבעונים ואלו הממעטים בצריכת מוצרי חלב, נשענים על הסויה כמקור עיקרי לסידן.

רכיב  חלב פרה 3%
100 מל משקה
משקה סויה מועשר בסידן
100 מל משקה
אנרגיה (קק"ל) 58 47
סידן (מ"ג) 100 120

מכאן, שתחליפי החלב מועשרי הסידן, מכילים כמות זהה ויותר לזו המצויה בכוס חלב פרה (200 מ"ל) – המהווה נתח ניכר מהדרישה היומית לסידן.

3. אנחנו מקבלים מגוון עצום של אפשרויות מזינות וטעימות

סויה, קטנית העל, מאפשרת לנו ליהנות מאפשרויות כמעט בלתי מוגבלות, בכל מצב בו היא נמצאת:
פולי הסויה הטריים, הם האדממה – חטיף טבעי מזין שכיף לנשנש עם מלח גס, פלפל ולימון; הסויה המעובדת לטופו אידיאלית בתבשילי קדירה, מרקים או קציצות;
פולי סויה מותססים הם הטמפה, עם שלל מעדנים מטוגנים ומוקפצים;
ועוד לא דיברנו על תחליפי החלב מבוססי הסויה, הקמח, השמן והרוטב.

4. אנחנו מקבלים פתרונות משולבים-אלטרנטיביים לחלב ומוצרי חלב בין אם כמקור בלעדי לתחליף חלב, או כזה שכיף לשלב עם מוצרי חלב פרה – סויה היא הבסיס למגוון עשיר מאד של משקאות וממרחים, בעלי הרכב תזונתי זהה לחלב.

רכיב  חלב פרה 3%
100 מל משקה
משקה סויה
100 מל משקה
אנרגיה (קק"ל) 58 47
חלבון  (גרם) 3.3 3
שומן  ( גרם) 3 1.7
פחמימות (גרם) 4.6 (רק לקטוז) 4.6 (בעקר סוכרוז)
סיבים תזונתיים (גרם) 0 0.5

איך מכינים משקה סויה? משקה סויה נוצר על ידי מיצוי נוזלי של פולי סויה, בתהליך עתיק יומין המגיע כל הדרך מאסיה הרחוקה.
במשך שנים רבות שימש חלב הסויה כמשקה החלב הבלעדי לאוכלוסיות שלמות, שמצאו בו ערכים תזונתיים חיוניים ומספקים – גם בגילאים צעירים מאד וגם עבור בוגרים.

חלב הסויה משמש בסיס ליצור תחליפי "גבינה", לשמחתם של שוחרי הבריאות, הצמחונים והטבעונים הנהנים ממנה בכריכים, מאפים וסלטים.


5. כי אנחנו מקבלים מקור מזין, בריא ובטוח

לפי נייר עמדה מעודכן באתר משרד הבריאות, של עמותת הדיאטנים והתזונאים בישראל, עולה כי "סויה הינה בטוחה בכל שלבי החיים לרבות ינקות, ילדות והתבגרות הן בקרב נשים והן בקרב גברים ואף עשויה לספק יתרונות במצבים בריאותיים שונים".

ההמלצות החדשות מתבססות על תוצאות של קרוב ל-200 מחקרים מקיפים שבוצעו ב-12 השנים שחלפו מאז הפרסום הקודם, ומציגות עמדה עדכנית לגבי בטיחות צריכת הסויה מצד אחד, ויתרונותיה הבריאותיים מצד שני.

סקירת המחקרים החדשים מעלה כי צריכת סויה בטוחה, מומלצת ואף מפריכה חששות נפוצים בנושא:

  • צריכת סויה לא גורמת להתפתחות מינית מוקדמתאו להשפעה שלילית על מערכת הרביה הגברית.
  • צריכת סויה לא מעלה את הסיכון להתפתחות סרטן השדאלא להיפך, היא עשויה לסייע במניעת סרטן השד וקשורה בהפחתת הסיכון לתמותה ולהישנות הגידול בקרב חולות ושורדות המחלה.לפי עמדת אגודת הסרטן האמריקאית, צריכת מזונות סויה מסורתיים כמו טופו עשויה להפחית את הסיכון לחלות בסוגים של סרטן השד, הערמונית והרחם ויתכן שגם בסוגי סרטן אחרים."

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל
אנא הזינו מספר טלפון

אני מאשר/ת שימוש במידע שמסרתי לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ, הפועלת בתחום המזון באמצעות מותגיה השונים (לדוגמה: יקב תבור, טרה, משק צוריאל, נביעות, קוקה קולה ועוד), ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה

אני מאשר/ת קבלת דברי פרסומת מקבוצת החברה המרכזית הכוללת, בין היתר, את מותגי קוקה-קולה, טרה, נביעות, פריגת, מבשלות בירה ישראליות, יקב תבור, ועוד כמפורט בתקנון הפעילות
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...