פריטטה ספרדית עם גבינות גרנה פדנו ופטה עיזים

פריטטה היא מאכל ספרדי קלאסי - אל תעזו לקרוא לה חביתה!
בגרסה הזאת היא נאפית מעל טורטייה, שהופכת לתחתית קריספית ומקבלת תוספת של גבינות גרנה פדנו ועיזים, שמוסיפות לעומק הטעמים.

4 מנות | קל | 25 דקות

מאת: שפית מאיה דרין
הפקה: השולחן
צלם: דן לב
סטייליסטית: נעמה רן

מרכיבים

  • 3 כפות גבינת פטה עיזים מעודנת 5% של משק צוריאל
  • 2 כפות גדושות גבינת גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 3 כפות גדושות של קוטג'
  • שמן זית משובח לפי הצורך
  • 1 בצל חתוך לרצועות דקות
  • 1 קישוא חתוך לפרוסות
  • 1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות מאוד
  • 1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
  • 6 ביצים
  • 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, בצל ירוק)
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה

1

מכינים את הירקות: מחממים מעט שמן זית במחבת ברזל כבדה (בקוטר הטורטיות) שמתאימה לתנור, מטגנים בצל וקישוא כ-5 דקות להזהבה ומעבירים לקערה.

מוסיפים למחבת מעט שמן זית ומטגנים תפוחי אדמה כ-8 דקות לריכוך חלקי.

מוסיפים לקערת הבצל והקישוא ומערבבים. לא שוטפים את המחבת.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות במצב גריל עליון.

3

מכינים את הפריטטה: טורפים בקערה את כל המרכיבים. מוסיפים את הירקות ומערבבים.

4

מחממים מעט שמן במחבת, מניחים טורטייה, יוצקים מעל את תערובת הפריטטה ומטגנים על להבה בינונית כ-2 דקות עד שהפריטטה מתחילה להתייצב בשוליים בלבד.

5

מעבירים את המחבת לתנור ואופים 5-7 דקות נוספות להזהבה יפה. מגישים מיד.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל
אנא הזינו מספר טלפון

אני מאשר/ת שימוש במידע שמסרתי לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ, הפועלת בתחום המזון באמצעות מותגיה השונים (לדוגמה: יקב תבור, טרה, משק צוריאל, נביעות, קוקה קולה ועוד), ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה

אני מאשר/ת קבלת דברי פרסומת מקבוצת החברה המרכזית הכוללת, בין היתר, את מותגי קוקה-קולה, טרה, נביעות, פריגת, מבשלות בירה ישראליות, יקב תבור, ועוד כמפורט בתקנון הפעילות
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...