אנטיפסטי ירקות צלויים ברוטב גרנה פדנו
מאת: שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של החברה המרכזית
סטיילינג: ענת לבל
צילום: בועז לביא
מרכיבים
מצרכים לרוטב
- 100 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל
- כף מיץ לימון טרי
- חצי כף חומץ בלסמי מצומצם
- רבע כוס שמן זית
- רבע כוס שמן קנולה
- קורט מלח
מצרכים לירקות אנטיפסטי
- בטטה קטנה שטופה היטב ופרוסה לפרוסות בעובי 1 ס''מ
- סלק בינוני שטוף היטב ופרוס לפרוסות בעובי 1 ס''מ
- בצל סגול קלוף, שטוף ופרוס לפרוסות בעובי 1 ס''מ
- זוקיני שטוף ופרוס לפרוסות בעובי 1 ס''מ
- חציל קטן שטוף ופרוס לפרוסות בעובי 1 ס''מ
- פלפל אדום שטוף וחתוך לשישיות ללא הזרעים
- פלפל צהוב שטוף וחתוך לשישיות ללא הזרעים
- שמן זית
- מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
- סוכר חום
להגשה
- 30 גרם גבינת גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל
- מעט עלי מיקרו בזיל
אופן ההכנה
1
אופן הכנת הרוטב :
- מכניסים את כל המרכיבים למעט שמן הזית ושמן הקנולה לבלנדר וטוחנים, מזליפים באיטיות את שני סוגי השמן עד לקבלת רוטב הומוגני וחלק.
2
אופן הכנת האנטיפסטי :
- מניחים את הירקות על גבי תבנית עם נייר אפייה ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור גרוס ומעט סוכר חום.
- צולים את הירקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות.
- מעבירים את הירקות לצלחת הגשה, זולפים מעל את הרוטב, מפזרים עוד גרנה פדנו מגורדת ועלי מיקרו בזיל לקישוט.