מחממים תנור ל-200 מעלות.
1
2
מחממים שמן זית בתבנית מתכת כבדה על להבה בינונית, מוסיפים בצלי שאלוט ומטגנים 2 דקות להזהבה עדינה.
3
מוסיפים שום ותימין וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד כדקה. מוסיפים אורז, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות, עד שקצוות גרגירי האורז משנים את צבעם והופכים לשקופים מעט.
4
מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים יין לבן ומבשלים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית כ-4 דקות, עד שהנוזלים נספגים לגמרי.
5
מוסיפים דלורית וציר ירקות או מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים קייל וגבינת פטה ומערבבים.
6
מכסים את התבנית עם מכסה או רדיד אלומיניום ואופים את הריזוטו כ–20 דקות, עד שהנוזלים נספגים. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות כ-5 דקות נוספות להשחמה.
7
מפזרים גבינת גרנה פדנו ומגישים מיד.