בורקס קופים עם גבינות, מנגולד, זעתר ושומשום (בולגרית ותבור)

מאפה פטנט שמחבר בין בורקס למאפה תלישה שבוצעים עם הידיים (מי בכלל צריך סכין?) את מלית הגבינה הקלאסית העשרנו בזעתר ובמנגולד שמוסיפים צבע וטעם.

בורקס קופים עם גבינות ומנגולד
24 ס"מ
קל
45 דקות

מרכיבים

  • 500 גרם בצק פילאס, מופשר לילה במקרר

למלית

  • 1 צרור גדול עלי מנגולד עלים בלבד ללא הגזע הלבן
  • 5-6 גבעולים של עלי זעתר או אורגנו, עלים בלבד
  • 200 גרם גבינה בולגרית קלאסית 5% או בולגרית מעודנת 5%
  • 200 גרם גבינת תבור
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • זעתר ושומשום / דואה (תערובת תבלינים מצרית - להשיג בחנויות מתמחות)

אופן ההכנה

1

מכינים את המלית: קוצצים את עלי המנגולד ומועכים בידיים עם מעט מלח עד שהם קמלים.

2

מערבבים את המנגולד עם עלי הזעתר או האורגנו, הגבינות, הביצה והפלפל השחור. טועמים – רוב הסיכויים שלא צריך עוד מלח, אם חסר ממליחים.

3

חותכים מהבצק יריעת בצק ברוחב 40 ס״מ. מניחים מלית לאורך רצועת הבצק, בחלק הקרוב אליכם. מגלגלים לגלילה ומהדקים את הקצוות. חותכים למקטעים של כ-5 ס"מ (שנראים כמו שבלולים קטנים).

4

מניחים את השבלולים בצפיפות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם יש זמן עד האפייה מעבירים למקרר.

5

סמוך ככל הניתן להגשה: מחממים את התנור ל-190 מעלות. מברישים את הבצק בביצה ומפזרים זעתר ושומשום. אופים כחצי שעה או עד להזהבה. מתקבל מאפה שאפשר לתלוש ממנו מאפים אישיים.

מוצרים משתתפים

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל
אנא הזינו מספר טלפון

אני מאשר/ת שימוש במידע שמסרתי לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ, הפועלת בתחום המזון באמצעות מותגיה השונים (לדוגמה: יקב תבור, טרה, משק צוריאל, נביעות, קוקה קולה ועוד), ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה

אני מאשר/ת קבלת דברי פרסומת מקבוצת החברה המרכזית הכוללת, בין היתר, את מותגי קוקה-קולה, טרה, נביעות, פריגת, מבשלות בירה ישראליות, יקב תבור, ועוד כמפורט בתקנון הפעילות
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...