מחממים תנור ל–200 מעלות.
במגש מפזרים מלח גס, מניחים עליו את תפוחי האדמה ומכניסים לתנור למשך שעה וחצי.
כ-10 דק׳ לפני סוף התהליך שוטפים היטב את התרד ומייבשים היטב במגבת (שימו לב- שאריות מים ישנו את כמות הקמח במתכון) וקוצצים את התרד דק לקוביות קטנות.
מגרדים את גבינת הגרנה פדנו ומניחים בצד.
מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ומניחים על מגבת.
חוצים אותם לשני חלקים ובעזרת כף מוציאים את תוכן תפו״א לצלחת עמוקה.
מוסיפים מלח, פלפל ואת התרד הקצוץ פנימה, מערבבים קלות עם הידיים.
מוודאים שאין גושים והתערובת חלקה.
יוצרים גומה מהקמח, מניחים את התערובת בפנים ושוברים ביצה על המסה.
מפזרים את גבינת הגרנו פדנו מעל ולאט לאט יוצרים את הבצק שלנו.
שימו לב- חשוב מאוד לא לעבד את הבצק יתר על המידה. הבצק צריך להיות רך, נוח לעבודה ולא קמחי.
יוצרים נקניקים וחותכים ניוקי בגודל של חצי עגבניית שרי. (ניתן לעטר את הניוקי ע״י מזלג)
מניחים את הניוקי במגש מקומח מעט עד להרתחת המים בסיר.
מרתיחים מים בסיר ומוסיפים מלח.
ברגע שהמים רתחו זורקים את הניוקי פנימה ובמקביל מחממים במחבת על אש בינונית שמן זית.
פורסים את שיני השום לפרוסות עבות וזורקים את יחד עם העגבניות השלמות למחבת עם השמן.
לאחר שכל הניוקי בסיר צף סופרים 20 שניות ומעבירים מסונן למחבת.
מקפיצים יחד כ-2 דק׳, מוסיפים את פרוסות המה עז לצריבה מהירה של 30 שניות ומעבירים לצלחת.
מפזרים מעל גרנה פדנו מגורדת, טימין ואורגנו.
בתאבון!