מחממים תנור ל 200 מעלות, משמנים תבנית אפייה, מניחים בפנים נייר אפייה שלם ומדביקים לדפנות.
זה בסדר אם נשארים מנייר האפייה עודפים פשוט מקפלים אותם אחד על השני, זה חלק מהיופי של הבאסקית.
תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ
מרכיבים
מחממים תנור ל 200 מעלות, משמנים תבנית אפייה, מניחים בפנים נייר אפייה שלם ומדביקים לדפנות.
זה בסדר אם נשארים מנייר האפייה עודפים פשוט מקפלים אותם אחד על השני, זה חלק מהיופי של הבאסקית.
משמנים שוב את נייר האפייה מבפנים.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה גבינת שמנת וסוכר לבן עד שהסוכר נטמע לחלוטין בבלילה.
מוסיפים את הביצים, אחת אחת עד שהן נטמעות בבלילה. מוסיפים שמנת להקצפה, תנמיכו קצת את מהירות המיקסר בשלב הזה
מוסיפים וניל לימון ומלח ומערבבים, מוסיפים בעזרת מסננת את הקמח פנימה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה
בשלב הזה מומלץ לעבור עם מרית על דפנות ותחתית הקערה לוודא שלא נשארו עודפי גבינה דבוקים שאינם בבלילה.
מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ואופים 50-55 דקות עד שהעוגה שחומה בחלקה העליון, יש לה קצת סדקים והיא מעט רוטטת.
(חשוב! אל תנסו להביא אותה בתנור למצב שהיא יציבה לגמרי זה יהרוס לכם את מרקם העוגה)
מצננים את העוגה מחוץ לתנור בטמפרטורת החדר (היא צונחת וזה בסדר)
מעבירים למקרר לצינון של 6 שעות עד לילה ומגישים . אפשר לקשט באבקת סוכר או בקצפת.
קבלו גם טיפ מקרן אגם – להמיר בכל עוגות הגבינה את הגבינה לגבינת קרם שמנת עיזים, זה יוצא פשוט מדהים.