מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
1
2
שמים בקערה את כל המרכיבים היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה, סוכר ומלח ומערבבים.
3
מוסיפים את המרכיבים הרטובים: משקה סויה קלאסי, רסק תפוחים, שמן ותמצית וניל ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.
4
בכלי נפרד מערבבים את הסודה לשתייה עם החומץ או מיץ הלימון (התערובת תבעבע), מוסיפים לבלילה ומערבבים היטב.
5
יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים ואופים כ-25-30 דקות, או עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ובלי פירורים.
6
מכינים את הזיגוג: ממיסים במיקרוגל או על באן מרי את השוקולד ומשקה הסויה ומערבבים היטב עד שמתקבל זיגוג אחיד ומבריק.
7
יוצקים את הזיגוג מעל העוגה האפויה ומקשטים בסוכריות צבעוניות.
8
מקררים כ-20 דקות, חותכים ומגישים.
9
שומרים בכלי אטום במקרר.
10
טיפים:
- אפשר להחליף את רסק התפוחים בבננה בינונית בשלה מעוכה.
- אפשר לקשט את העוגה לפי לטעם האישי.