מערבבים בקערה את רסק העגבניות יחד עם השום, בזיליקום, שמן זית, סוכר, מלח ופלפל שחור גרוס.
1
2
מערבבים בקערה נפרדת את גבינת התבור עם מחצית מהגבינה הבולגרית, מחצית מגבינת הפרמז'ן והביצה לקבלת מסה אחידה.
3
מורחים בתבנית עגולה בקוטר 30 ס"מ רבע מכמות רוטב העגבניות ומניחים מעל 4 דפי אורז כך שיכסו את תחתית התבנית.
4
מפזרים מעל דפי האורז שליש מתערובת הגבינות , מעל מפזרים מעט עלי תרד וסוגרים עם עוד 4 דפי אורז.
5
חוזרים על פעולה זאת כך שמתקבלות שלוש שכבות של גבינה והשכבה האחרונה היא של רוטב העגבניות.
6
מכניסים את הלזניה לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות לחצי שעה.
7
מוציאים מן התנור, מפוררים את יתרת הבולגרית והפרמזן ואופים חמש דקות נוספות.
8
מצננים כשעה ומגישים.