מכינים את הדייסה (ערב לפני, או כמה שעות לפני ההגשה): שמים בקערת ערבוב גדולה את כל מרכיבי הדייסה, מערבבים היטב, מניילנים ומשאירים במקרר ללילה שלם, או לפחות ל-3 שעות. מערבבים שוב לפני הרכבת המנה.
1
2
מכינים את שכבת פירות היער: טוחנים את פירות היער. מוסיפים את הסוכר וזרעי הצ'יה, מערבבים היטב, מניילנים ומשאירים במקרר. מערבבים שוב לפני הרכבת המנה.
3
מרכיבים את המנה: שמים בתחתית כלי הגשה כמה כפות מתערובת פירות היער, מוסיפים את הדייסה, מקשטים עם עוד כף תערובת פירות היער ופירות יער טריים, מזלפים קצת חמאת בוטנים ומגישים.
4
טיפים:
- אפשר להחליף את הסוכר בסירופ מייפל טבעי או בסילאן טבעי.
- אפשר להגיש את הדייסה עם כל פירות טריים שאוהבים ותוספות אחרות לפי הטעם, כמו שוקולד מומס, ריבה, חמאת שקדים, סירופ מייפל, אגוזים קצוצים וכו'.
- אם לא רוצים לחכות, אפשר לבשל את הדייסה, ואז היא מוכנה תוך 5 דקות.