מטגנים קלות את החצילים משני הצדדים בכמות קטנה של שמן ושומרים בצד.
מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים כ-10 דקות, עד שהם מתחילים טיפה להתרכך. מסננים ושומרים בצד.
מכינים את רוטב העגבניות: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה יפה. מוסיפים את רוטב העגבניות, החומץ, הסוכר והתבלינים, מערבבים ומבשלים כמה דקות עד לסף רתיחה.
מכינים את רוטב הבשמל הטבעוני: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שנוצרים גושים. מוסיפים את משקה הסויה הקלאסי ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נעלמים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-3-4 דקות נוספות, תוך ערבוב, עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרכיבים את המוסקה: שמים בתחתית התבנית כמות נדיבה של הרוטב הלבן. מסדרים מעל את פרוסות החצילים ותפוחי האדמה. ממליחים ומפלפלים. יוצקים מעל כ-1/3 מכמות רוטב העגבניות. מוסיפים עוד שכבה של החצילים ותפוחי האדמה, עוד רוטב עגבניות ורוטב לבן. חוזרים על הפעולה עד שכל הירקות מסתיימים. השכבה האחרונה אמורה להיות הרוטב הלבן.
מפזרים מעל את הפרמז'ן הטבעוני, מכסים בנייר כסף ואופים 40 דקות. מורידים את הנייר ואופים עוד 10-15 דקות, או עד שהמוסקה מתחילה להזהיב.
מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.