מכינים את המלבי: שמים בקערה 1 כוס משקה סויה בטעם וניל של משק צוריאל, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב. שומרים בצד.
1
2
שמים את יתרת משקה הסויה לסיר בינוני, מוסיפים את הסוכר ומביאים לסף רתיחה.
3
מוסיפים את תערובת הקורנפלור לתוך הסיר, מערבבים היטב וממשיכים לבשל תוך ערבוב קבוע כ-2-3 דקות נוספות, או עד שהמלבי מתחיל להסמיך.
4
יוצקים את המלבי החם לכלים ומצננים תחילה על השיש ואחרי זה במקרר.
5
מכינים את הרוטב האדום: שמים את המיץ, הסוכר והקורנפלור בתוך קלחת קטנה ומביאים תוך ערבוב לרתיחה. מבשלים עוד 2 דקות ומצננים.
6
מרכיבים את המלבי: יוצקים כמה כפות של הרוטב האדום מעל המלבי הקר, מפזרים פיסטוק וגרגירי רימון ומגישים.
7
שומרים במקרר.
8
טיפים:
- אם משתמשים במשקה מופחת סוכר או לייט, כדאי להוסיף את הסוכר לפי הטעם האישי.
- אם לא רוצים רוטב אדום מתוק, אפשר להוריד מהמתכון את הסוכר.