מאפינס תפוחי אדמה, יוגורט עיזים ובולגרית מהמשק

מאפינס מלוחים ים תיכוניים, שמעלים ניחוחות אפייה מפתים, הודות לבלילה עם מגוון גבינות איכותיות, זיתים ועשבי תיבול
15 מאפינס | קל | 25 דקות

מאת: שפית מאיה דרין
הפקה: השולחן
צלם: דן לב
סטייליסטית: נעמה רן

מרכיבים

  • 150 גרם יוגורט עיזים 3.7% שומן
  • 1/2 כוס גבינת גרנה פדנו מגורדת
  • 1/2 כוס גבינה בולגרית 5% שומן
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום כתושות
  • חופן עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, תימין, רוזמרין)
  • 15 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 3 ביצים
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח תופח
  • 1 כפית מלח

לקישוט:

  • ענפי תימין ורוזמרין קטנים

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים קלות תבנית מאפינס.

2

מבשלים קוביות תפוחי אדמה בשפע מים מומלחים כ5 דקות לריכוך. מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.

3

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל 3 דקות להזהבה. מוסיפים שום, מערבבים ומטגנים 2 דקות.

4

מעבירים את תפוחי האדמה, הבצל והשום לקערה גדולה.

מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה וגבשושית.

5

ממלאים את שקעי התבנית בתערובת עד שלושה רבעים גובה.

שוזרים על פני הבלילה ענפי תימין ורוזמרין ואופים כ15 דקות להזהבה או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל
אנא הזינו מספר טלפון

אני מאשר/ת קבלת ניוזלטר ודברי פרסומת מקבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ (בעלת המותגים השונים: יקב תבור, טרה, משק צוריאל, נביעות, קוקה קולה ועוד), את שמירת המידע שמסרתי במאגר מידע ושימוש בו לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ (לרבות מותגיה השונים כמפורט לעיל), וכן אפשרות איסוף והעברת מידע לגופים שלישיים, כמו קוקיז ופיקסלים של גוגל ופייסבוק, הכל בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק, אך לא אוכל לקבל דיוור כאמור ללא מסירת המידע.

שדה חובה

אני מאשר/ת קבלת דברי פרסומת מקבוצת החברה המרכזית הכוללת, בין היתר, את מותגי קוקה-קולה, טרה, נביעות, פריגת, מבשלות בירה ישראליות, יקב תבור, ועוד כמפורט בתקנון הפעילות
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...