ארטישוק ירושלמי קונפי עם פטה עיזים

החורף כבר כאן ואיתו השורש המנצח - הארטישוק הירושלמי
הפעם בוורסיה של מנה ראשונה קלילה וסופר מרשימה לארוחת הבוקר או הבראנץ' שלכם.

מאת: שף אסף אטיאס | משחקי השף
צילום: אינטרוויזיה רשת הפקות

מרכיבים

  • 200 גרם פטה עיזים מעודנת
  • 6 יח' ארטישוק ירושלמי
  • 1 לימון פרסי שחור
  • 3 כפות דבש ענבים (דיבס)
  • 2 שיני שום
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 צ'ילי אדום חריף
  • 1 ענף טימין
  • שמן זית לטיגון
  • 1 כוכב אניס
  • 1 מקל קינמון

אופן ההכנה

1

מקלפים את הארטישוקים ומניחים בסיר שטוח יחד עם השום, הטימין, כוכב האניס, הקינמון, הזעתר והצי'לי

2

מכסים את כל המרכיבים בשמן זית ומפזרים מעליהם מלח

 

3

מטגנים על אש נמוכה את הארטישוקים ושאר המרכיבים עד לריכוך כ-40 דקות
כשהארטישוקים רכים, מסננים אותם מהשמן

4

הרכבת המנה:

מסדרים את הארטישוקים על הצלחת. ניתן להניח כפרוסות או כיחידות שלמות.

5

מזלפים מעל את דבש הענבים (הדיבס)

6

מגרזים מעל הכל את פטת העיזים בעזרת פומפייה או מגרדת ומזלפים מעל שמן זית.

7

מגישים חם,

 

בתאבון!!

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל
אנא הזינו מספר טלפון

אני מאשר/ת שימוש במידע שמסרתי לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ, הפועלת בתחום המזון באמצעות מותגיה השונים (לדוגמה: יקב תבור, טרה, משק צוריאל, נביעות, קוקה קולה ועוד), ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה

אני מאשר/ת קבלת דברי פרסומת מקבוצת החברה המרכזית הכוללת, בין היתר, את מותגי קוקה-קולה, טרה, נביעות, פריגת, מבשלות בירה ישראליות, יקב תבור, ועוד כמפורט בתקנון הפעילות
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...