בורקס גבינות של קרן אגם

אין כמו תבנית חמה של בורקס טרי, חם ופריך לארוחת בוקר בשבת

מאת: קרן אגם
צילום: קרן אגם

מצרכים ל- 16 יח':

  • חבילת עלי פילו מופשרים במקרר
  • שמן זית להברשת הבצק

למלית:

  • 1 יח' צפתית מעודנת
  • 1 יח' לאבנה עיזים
  • ½ יח' גבינת תבור
  • 100 גר' גרנה פדנו מגורדת
  • 1 יח' (250 גרם) קוטג' 5%
  • 1 ביצה גודל L
  • מלח ופלפל שחור לתיבול

להברשה לפני אפייה:

  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות חלב
  • שומשום (אפשר גם קצח אם אתם אוהבים)

להגשה:

  • 1 יח' יוגורט או לאבנה עיזים

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את כל מצרכי המלית עד לקבלת תערובת אחידה

2

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה

3

פורסים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים אותו היטב בשמן זית (אפשר גם חמאה מומסת או ספריי שמן)

מניחים על העלה, עלה נוסף, ומברישים גם אותו בשמן זית

4

מחלקים את הבצק לשני חלקים לאורך בעזרת גלגלת פיצה או סכין

5

מניחים מלית לאורך השליש התחתון של כל רצועת בצק (בצד שממנו מתחילים לגלגל)

6

מגלגלים את רצועות הבצק שנוצרו לרולדות ארוכות, מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית אפייה

7

מברישים את כל הבורקסים בביצה טרופה עם חלב ומפזרים שומשום לפי הטעם

8

אופים כ-25-30 דקות עד להזהבה יפה

9

מגישים חם עם ביצה קשה לצד יוגורט או לאבנה

בתאבון!

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל
אנא הזינו מספר טלפון

אני מאשר/ת קבלת ניוזלטר ודברי פרסומת מקבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ (בעלת המותגים השונים: יקב תבור, טרה, משק צוריאל, נביעות, קוקה קולה ועוד), את שמירת המידע שמסרתי במאגר מידע ושימוש בו לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ (לרבות מותגיה השונים כמפורט לעיל), וכן אפשרות איסוף והעברת מידע לגופים שלישיים, כמו קוקיז ופיקסלים של גוגל ופייסבוק, הכל בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק, אך לא אוכל לקבל דיוור כאמור ללא מסירת המידע.

שדה חובה

אני מאשר/ת קבלת דברי פרסומת מקבוצת החברה המרכזית הכוללת, בין היתר, את מותגי קוקה-קולה, טרה, נביעות, פריגת, מבשלות בירה ישראליות, יקב תבור, ועוד כמפורט בתקנון הפעילות
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...