מרק קרם ארטישוק ירושלמי עם קרם שמנת עיזים, מה עז ופסטו קרמי

 אין כמו סיר של מרק שורשים עמוק טעמים.
לשמנת, שמסמיכה את המרק, נוסיף גבינת מה עז, שתעניק לו קרמיות ועוד שפיץ של טעמים.
כדי להוסיף מעט רעננות וטעמים ירוקים, נגיש את המרק עם קרם פסטו עדין
8 מנות | קל | 45 דקות

מאת: שפית מאיה דרין
הפקה: השולחן
צלם: דן לב
סטייליסטית: נעמה רן

מרכיבים

למרק:

  • 100 גרם גבינת מה עז 9% או 20% של משק צוריאל
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 כרישה קצוצה (החלק הלבן בלבד)
  • 2 שיני שום
  • 500 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס
  • 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 480 מ"ל (2 כוסות) שמנת לבישול

לקרם:

  • 1 כוס יוגורט עיזים לשתייה של משק צוריאל
  • 4 כפות גדושות קרם גבינת שמנת עיזים 5% של משק צוריאל
  • 6 כפות פסטו
  • 4 כפות שמן זית

להגשה:

  • ערמונים קצוצים
  • עלי פטרוזיליה קצוצים
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה

1

מכינים את המרק: מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצלים וכרישה תוך כדי ערבוב 3 דקות להזהבה קלה.

מוסיפים שום, ארטישוק וסלרי, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים שמנת לבישול ומים לכיסוי.

מביאים לרתיחה ומבשלים 3040 דקות, עד שהירקות מתרככים.

2

טוחנים את המרק בסיר בעזרת בלנדר מוט ומחזירים לבישול בלהבה נמוכה. מוסיפים גבינת מה עז, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה.

3

מכינים את הקרם: מערבבים בקערה גבינה, פסטו, שמן זית ויוגורט לתערובת אחידה.

4

יוצקים את המרק לקערות הגשה, מקשטים בשתי כפות מקרם הפסטו, מפזרים ערמונים ופטרוזיליה, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...
צ'אט עם נציג