במיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, שמרים, סוכר מלח ואת החלב, תוך כדי לישה מוסיפים גבינת שמנת עיזים 20%, חמאה ואת הביצה. יש לערבב כ-12 דקות עד לקבלת בצק חלק רך גמיש וקצת דביק
מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט בספריי שמן ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת
מתפיחים כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר או למשך לילה במקרר
הכנת מלית הקינמון:
בקערה מערבבים חמאה רכה עם סוכר חום ואבקת קינמון למחית אחידה. שומרים במקרר עד לשימוש ולפני שימוש מוציאים לקצת
לאחר תפיחת הבצק, מרדדים אותו על משטח מקומח למלבן גדול ודק
מורחים את מלית הקינמון בעזרת פלטה או כף על כל שטח הבצק עד לכיסוי מלא
מגלגלים את המלבן לרולדה ארוכה. אם הבצק מאוד חם ולא נעים לעבודה כדאי להכניס אותו ל-15 דקות במקפיא. זה יעזור לחיתוך אחיד של הרולדה. אם קריר ונעים אצלכם, אפשר לפרוס את הרולדה מיד.
מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה, ופורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 2 ס״מ בערך. לא חייבים לקחת סרגל, חוסר דיוק זה חלק מהחיים באפייה ביתית וזה לא קריטי 🙂
מניחים את השבלולים במרווחים על התבנית, מכסים במגבת או בניילון נצמד רופף ומתפיחים שוב למשך 30-40 דק
מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים את השבלולים למשך 20-25 דקות עד שהם זהובים למראה
מוציאים ומצננים מעט
הכנת קרם שמנת העיזים:
בקערה מערבבים את גבינת שמנת העיזים, חמאה, חלב, אבקת סוכר ואת תמצית/מחית הוניל למחית חלקה
לאחר שהשבלולים הצטננו מצפים אותם בקרם, ומגישים מיד
כדי לשמור על הטריות שלהם מומלץ לעטוף היטב בניילון נצמד את התבנית אחרי צינון מוחלט, בכדי שישארו רכים ועסיסיים גם למחרת
בתאבון!