סינבון רכים עם ציפוי גבינת שמנת עיזים של קרן אגם

מאפי קינמון חמימים ומנחמים בזיגוג קרם שמנת עיזים מנצנץ ובוהק שפשוט אי אפשר להישאר אדישים אליהם.

מאת: קרן אגם
מאפי קינמון עם קרם שמנת עיזים
צלמת: נופר צור

מרכיבים

כמות ל9-12 מאפי סינבון:

לבצק השמרים:

  • 2-3 כפות גבינת עיזים 20% טבעי
  • 3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/מניטובה לבן או קמח לבן רגיל
  • 1 כף שמרים יבשים
  • כפית שטוחה מלח דק
  • ⅓ כוס + 1 כף (80 גרם) סוכר לבן
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה בגודל L
  • ½ כוס חלב

למילוי:

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם סוכר חום בהיר
  • 4 כפות שטוחות אבקת קינמון

לציפוי קרם שמנת העיזים:

  • 120 גרם גבינת שמנת עיזים 20% טבעי
  • 2 כפיות תמצית/ מחית וניל
  • 2 כוסות אבקת סוכר
  • 2 כפות חלב
  • 3 כפות חמאה רכה

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

1

במיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, שמרים, סוכר מלח ואת החלב, תוך כדי לישה מוסיפים גבינת שמנת עיזים 20%, חמאה ואת הביצה. יש לערבב כ-12 דקות עד לקבלת בצק חלק רך גמיש וקצת דביק

2

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט בספריי שמן ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת

3

מתפיחים כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר או למשך לילה במקרר

הכנת מלית הקינמון:

4

בקערה מערבבים חמאה רכה עם סוכר חום ואבקת קינמון למחית אחידה. שומרים במקרר עד לשימוש ולפני שימוש מוציאים לקצת

5

לאחר תפיחת הבצק, מרדדים אותו על משטח מקומח למלבן גדול ודק

6

מורחים את מלית הקינמון בעזרת פלטה או כף על כל שטח הבצק עד לכיסוי מלא

7

מגלגלים את המלבן לרולדה ארוכה. אם הבצק מאוד חם ולא נעים לעבודה כדאי להכניס אותו ל-15 דקות במקפיא. זה יעזור לחיתוך אחיד של הרולדה. אם קריר ונעים אצלכם, אפשר לפרוס את הרולדה מיד.

8

מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה, ופורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 2 ס״מ בערך. לא חייבים לקחת סרגל, חוסר דיוק זה חלק מהחיים באפייה ביתית וזה לא קריטי 🙂

9

מניחים את השבלולים במרווחים על התבנית, מכסים במגבת או בניילון נצמד רופף ומתפיחים שוב למשך 30-40 דק

10

מחממים תנור ל 180 מעלות ואופים את השבלולים למשך 20-25 דקות עד שהם זהובים למראה

11

מוציאים ומצננים מעט

הכנת קרם שמנת העיזים:

12

בקערה מערבבים את גבינת שמנת העיזים, חמאה, חלב, אבקת סוכר ואת תמצית/מחית הוניל למחית חלקה

13

לאחר שהשבלולים הצטננו מצפים אותם בקרם, ומגישים מיד

כדי לשמור על הטריות שלהם מומלץ לעטוף היטב בניילון נצמד את התבנית אחרי צינון מוחלט, בכדי שישארו רכים ועסיסיים גם למחרת

בתאבון!

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל
אנא הזינו מספר טלפון

אני מאשר/ת שימוש במידע שמסרתי לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ, הפועלת בתחום המזון באמצעות מותגיה השונים (לדוגמה: יקב תבור, טרה, משק צוריאל, נביעות, קוקה קולה ועוד), ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה

אני מאשר/ת קבלת דברי פרסומת מקבוצת החברה המרכזית הכוללת, בין היתר, את מותגי קוקה-קולה, טרה, נביעות, פריגת, מבשלות בירה ישראליות, יקב תבור, ועוד כמפורט בתקנון הפעילות
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...