עוגת גבינה חלומית עם לאבנה עיזים של קרן אגם

עוגת הגבינה המפתיעה של החג!

עוגת גבינה ללא גלוטן שכוללת מרכיב מיוחד, שאין סיכוי שהאורחים ינחשו

הלאבנה מעניקה לעוגה מרקם וטעם ייחודים, והעוגה יוצאת גבוהה ואוורירית

 

מאת: קרן אגם
צילום: קרן אגם

תבנית עגולה גבוהה, קוטר 24 ס"מ

  • 5 גביעי לאבנה עיזים
  • 1 גביע שמנת חמוצה (עדיפות ל-15% שומן ומעלה)
  • 7 ביצים בגודל L, מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 100 גרם שוקולד לבן מומס
  • 1 כפית מחית/תמצית וניל איכותית
  • ½ כוס (70 גרם) אבקת קורנפלור

לעיטור

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

מומלץ להשתמש בתבנית עגולה גבוהה בקוטר 24 ס"מ. אם אין בנמצא ניתן להשתמש בתבנית קוטר 26 ס"מ, או לחלופין בתבנית רגילה קוטר 24 ס"מ + תבנית אינגליש קייק

1

במיקסר מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר למשך 3-4 דקות, מוסיפים מיץ לימון ומקציפים מעט.

על הקצף להישאר רך ואין צורך שיהיה נוקשה

2

בקערה נפרדת עם מטרפה/מיקסר יד מקציפים חלמונים עם שארית הסוכר, עד לקבלת קציפה רכה ובהירה

(ניתן להעביר את החלבונים שהוקצפו בקערת המיקסר לכלי אחר, ולבצע את הקצפת החלמונים בקערה זו)

3

בקערה נפרדת מערבבים את גבינת הלאבנה עיזים יחד עם שמנת חמוצה

4

מוסיפים שוקולד לבן מומס ומערבבים היטב

5

מאחדים את תערובת הגבינות יחד עם החלמונים שהוקצפו בתנועת קיפול, עד לקבלת בלילה אחידה

6

מוסיפים את מחית/תמצית הוניל ומערבבים שוב

7

בעזרת מסננת מוסיפים קורנפלור, וטורפים עם מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה

8

מאחדים את הבלילה עם קצף החלבונים, בתנועות קיפול עדינות, עד לקבלת מסה אחידה ואוורירית

9

מחממים תנור ל-200 מעלות, מניחים בתחתית התנור תבנית/כלי חסיון חום עם מים (לחימום התנור)

10

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את התבנית

11

מעבירים את בלילת העוגה לתבנית, מקפידים לא לעבור ¾ מגובה התבנית, בכדי שהעוגה לא תגלוש בתנור

12

לאחר שהתנור חם מספיק, מניחים את התבנית במרכז התנור על גבי רשת, ואופים כ-20 דקות בחום של 200 מעלות

13

לאחר מכן מורידים את טמפ' התנור ל-150 מעלות, וממשיכים לאפות עוד כשעה

14

לאחר שהעוגה מוכנה, מכבים את התנור ופותחים את דלת התנור. משאירים את העוגה 10 דק' בפנים. לאחר מכן מוציאים את העוגה לרשת צינון, ומצננים לחלוטין בטרם הכנסה למקרר

15

קירור העוגה: מכניסים את העוגה למקרר למשך 2-3 שעות טרם ההגשה. העוגה תהיה נהדרת אף יותר לאחר לילה במקרר. ניתן גם לאכול את העוגה בטמפ' החדר ללא קירור נוסף

16

טרם הגשה מקשטים באבקת סוכר, ניתן להגיש אותה גם לצד קצפת

בתאבון!

מוצרים משתתפים

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל
אנא הזינו מספר טלפון

אני מאשר/ת שימוש במידע שמסרתי לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ, הפועלת בתחום המזון באמצעות מותגיה השונים (לדוגמה: יקב תבור, טרה, משק צוריאל, נביעות, קוקה קולה ועוד), ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה

אני מאשר/ת קבלת דברי פרסומת מקבוצת החברה המרכזית הכוללת, בין היתר, את מותגי קוקה-קולה, טרה, נביעות, פריגת, מבשלות בירה ישראליות, יקב תבור, ועוד כמפורט בתקנון הפעילות
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...