במעבד מזון (אפשר גם בקערה עם הידיים) מערבבים קמח, מלח וקוביות חמאה לתערובת פירורית
מוסיפים שמנת חמוצה ושוב מערבבים עד לקבלת כדור בצק, במידה וחסרה שמנת מוסיפים עוד כף בכל פעם
מעבירים את הבצק לנייר אפייה או ניילון נצמד ומצננים במקרר למשך 30-40 דקות לפני המשך ההכנה
הכנת המלית:
במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה והבצל הירוק עד לריכוך
בקערה גדולה מערבבים גבינת תבור, גבינה בולגרית מפוררת וקוטג'. מוסיפים מלח וביצים וטורפים היטב. מוסיפים את תערובת הגבינות המגורדות ומערבבים
מכניסים פנימה את הבצל הירוק והכרישה ושוב מערבבים לתערובת אחידה, לאחר מכן מניחים בצד את המלית
מחממים תנור ל-180 מעלות
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים חלק בצק אחד לעיגול גדול מעט מגודל התבנית שלכם. מומלץ לרדד על נייר אפייה מקומח, ואז להפוך את הנייר עם הבצק על התבנית, כך שהנייר כלפי מעלה
לאחר מכן מסירים את הנייר מהבצק
מעבירים את מלית הגבינות לתבנית מעל הבצק ומיישרים
מרדדים את חציו השני של הבצק לאותו גודל, גם הפעם על נייר אפייה מקומח והופכים את הצבק לתבנית ומניחים מעל הגבינות
מהדקים את השוליים של שני הבצקים יחד
טורפים ביצה עם חלב ומלח, דוקרים מעט את החלק העליון של הבצק עם מזלג ומוזגים מעל הכל את תערובת הביצה. במידה והבצק שלכם מגיע עד שולי התבנית, השתמשו במברשת להברשה של הביצה כדי להימנע מהכל להישפך (אחרת הביצה עלולה להישפך על משטח העבודה שלכם)
מפזרים שומשום בנדיבות ואופים בין 40 ל-45 דקות עד שהמאפה שחום למראה
מוציאים ומגישים חם, אפשר גם לפרוס למשולשים כמו פיצה או למעויינים
בתאבון!