מאפה בלקני עם גבינות המשק וכרישה של קרן אגם

מאפה בלקני מבצק פריך ומפנק, ממולא בכרישה ובמיטב גבינות המשק שלנו: קצ'וטה עיזים, תבור, בולגרית וגאודה עיזים

שילוב הטעמים בין הגבינות מעניק למאפה טעים עשיר ומעניין, ולצד סלט ירוק טרי - הופך את המנה לארוחה המשפחתית המושלמת!

מאת: קרן אגם
מאפה בלקני ממולא גבינות
צלמת: נופר צור

מרכיבים

תבנית פאי בקוטר 24 או 26 ס"מ

לבצק הפריך:

  • 2 כוסות קמח לבן רגיל
  • 140 גרם קוביות חמאה מהמקרר
  • ½ כפית מלח דק
  • ½ מיכל שמנת חמוצה 15% שומן ומעלה

למלית הגבינה:

  • 150 גרם גבינת תבור
  • 250 תערובת של גאודה עיזים וקצ'וטה עיזים מגורדות
  • 250 גרם גבינה בולגרית 5%
  • 2 כרישות פרוסות דק (מהחלק הלבן בלבד)
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 1 גביע קוטג' 9%
  • 2 ביצים בגודל L

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • ¼ כוס חלב
  • ½ כוס שומשום

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

1

במעבד מזון (אפשר גם בקערה עם הידיים) מערבבים קמח, מלח וקוביות חמאה לתערובת פירורית

2

מוסיפים שמנת חמוצה ושוב מערבבים עד לקבלת כדור בצק, במידה וחסרה שמנת מוסיפים עוד כף בכל פעם

3

מעבירים את הבצק לנייר אפייה או ניילון נצמד ומצננים במקרר למשך 30-40 דקות לפני המשך ההכנה

הכנת המלית:

4

במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה והבצל הירוק עד לריכוך

5

בקערה גדולה מערבבים גבינת תבור, גבינה בולגרית מפוררת וקוטג'. מוסיפים מלח וביצים וטורפים היטב. מוסיפים את תערובת הגבינות המגורדות ומערבבים

6

מכניסים פנימה את הבצל הירוק והכרישה ושוב מערבבים לתערובת אחידה, לאחר מכן מניחים בצד את המלית

7

מחממים תנור ל-180 מעלות

8

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים  חלק  בצק אחד לעיגול גדול מעט מגודל התבנית שלכם. מומלץ לרדד על נייר אפייה מקומח, ואז להפוך את הנייר עם הבצק על התבנית, כך שהנייר כלפי מעלה

9

לאחר מכן מסירים את הנייר מהבצק

10

מעבירים את מלית הגבינות לתבנית מעל הבצק ומיישרים

11

מרדדים את חציו השני של הבצק לאותו גודל, גם הפעם על נייר אפייה מקומח והופכים את הצבק לתבנית ומניחים מעל הגבינות

12

מהדקים את השוליים של שני הבצקים יחד

13

טורפים ביצה עם חלב ומלח, דוקרים מעט את החלק העליון של הבצק עם מזלג ומוזגים מעל הכל את תערובת הביצה. במידה והבצק שלכם מגיע עד שולי התבנית, השתמשו במברשת להברשה של הביצה כדי להימנע מהכל להישפך (אחרת הביצה עלולה להישפך על משטח העבודה שלכם)

14

מפזרים שומשום בנדיבות ואופים בין 40 ל-45 דקות עד שהמאפה שחום למראה

15

מוציאים ומגישים חם, אפשר גם לפרוס למשולשים כמו פיצה או למעויינים

בתאבון!

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל
אנא הזינו מספר טלפון

אני מאשר/ת שימוש במידע שמסרתי לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ, הפועלת בתחום המזון באמצעות מותגיה השונים (לדוגמה: יקב תבור, טרה, משק צוריאל, נביעות, קוקה קולה ועוד), ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה

אני מאשר/ת קבלת דברי פרסומת מקבוצת החברה המרכזית הכוללת, בין היתר, את מותגי קוקה-קולה, טרה, נביעות, פריגת, מבשלות בירה ישראליות, יקב תבור, ועוד כמפורט בתקנון הפעילות
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...