עוגת גבינת עיזים באסקית של קרן אגם

 

עוגת הגבינה המפורסמת, הבאסקית, עם טוויסט של גבינת קרם שמנת עיזים, רק עם 5% שומן

ושלא תטעו, גם עם אחוזי השומן הנמוכים מדובר בעוגה חלומית ומפנקת עם טעם עיזים עדין מאוד.

מאת: קרן אגם
צלמת: נופר צור

מרכיבים

תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

מרכיבים

  • 800 גר׳ (4 מיכלים)קרם גבינת שמנת עיזים 5% משק צוריאל בטמפרטורת החדר
  • 2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה
  • 1 ורבע כוסות (250 גר׳) סוכר לבן
  • 6 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר
  • כף גרידת לימון
  • קורט מלח דק
  • 1 כפית תמצית/מחית וניל
  • 1/3 כוס (45 גר׳) קמח לבן רגיל
  • ספריי שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 200 מעלות, משמנים תבנית אפייה, מניחים בפנים נייר אפייה שלם ומדביקים לדפנות.

זה בסדר אם נשארים מנייר האפייה עודפים פשוט מקפלים אותם אחד על השני, זה חלק מהיופי של הבאסקית.

2

משמנים שוב את נייר האפייה מבפנים.

3

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה גבינת שמנת וסוכר לבן עד שהסוכר נטמע לחלוטין בבלילה.

4

מוסיפים את הביצים, אחת אחת עד שהן נטמעות בבלילה. מוסיפים שמנת להקצפה, תנמיכו קצת את מהירות המיקסר בשלב הזה

5

מוסיפים וניל לימון ומלח ומערבבים, מוסיפים בעזרת מסננת את הקמח פנימה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה
בשלב הזה מומלץ לעבור עם מרית על דפנות ותחתית הקערה לוודא שלא נשארו עודפי גבינה דבוקים שאינם בבלילה.

6

מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ואופים 50-55 דקות עד שהעוגה שחומה בחלקה העליון, יש לה קצת סדקים והיא מעט רוטטת.

(חשוב! אל תנסו להביא אותה בתנור למצב שהיא יציבה לגמרי זה יהרוס לכם את מרקם העוגה)

7

מצננים את העוגה מחוץ לתנור בטמפרטורת החדר (היא צונחת וזה בסדר)

8

מעבירים למקרר לצינון של 6 שעות עד לילה ומגישים . אפשר לקשט באבקת סוכר או בקצפת.

9

קבלו גם טיפ מקרן אגם – להמיר בכל עוגות הגבינה את הגבינה לגבינת קרם שמנת עיזים, זה יוצא פשוט מדהים.

 

מוצרים משתתפים

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...
צ'אט עם נציג