כנאפה עם גבינת תבור

מאת: שף אבי ביטון

מרכיבים

לתערובת:

  • 250 גרם אטריות קדאיף
  • 250 גרם גבינת תבור של משק צוריאל
  • 2 כפות חמאה טרה
  • 4 כפות שמן קנולה

לסירופ:

  • 4 כפות סוכר
  • 1/2 כוס מים
  •  2 כפות מי זהר (שימו לב! אם משתמשים בתמצית מי זהר מוסיפים 2 טיפות בלבד

להגשה:

  • פיסטוקים קלופים, קלויים וקצוצים

אופן ההכנה

1

מניחים את אטריות הקדאיף בקערה, מפרידים בין האטריות היטב.

2

מוזגים את 3 כפות השמן על הקדאיף ומערבבים היטב כך שהשמן יעטוף את כל האטריות.

3

מחממים במחבת על להבה בינונית את החמאה ומניחים עליה מחצית מאטריות הקדאיף בשכבה אחידה, מפזרים את הגבינה על הקדאיף כך שיישארו שוליים של 1.5 ס"מ מסביב.

4

מנמיכים את הלהבה ללהבה נמוכה.

5

מניחים את יתרת הקדאיף על גבי הגבינה בשכבה אחידה. בעזרת כף עץ מקפלים פנימה את השוליים העליונים ומהדקים לשוליים התחתונים סביב, כך שאטריות הקדאיף ייסגרו על הגבינה.

6

ממשיכים לטגן מעל להבה נמוכה 10-12 דקות, עד שהשכבה התחתונה שחומה ופריכה. מניחים צלחת על גבי הקדאיף והופכים בזהירות.

7

מוזגים את יתרת השמן למחבת ומחליקים חזרה את הכנאפה על צידה השני.

8

מטגנים מעל להבה נמוכה 7-8 דקות עד שגם הצד השני שחום ופריך, מסירים מהאש ומעבירים לצלחת הגשה.

9

במקביל מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה בסיר קטן מים, סוכר ומי זהר. מבשלים כדקה נוספת תוך כדי ערבוב, עד שהנוזל מצטמצם מעט.

10

מוזגים את הסירופ הרותח על הכנאפה החמה עד שכל הסירופ נספג. מפזרים פיסטוקים קצוצים ומגישים.

מוצרים משתתפים

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...