מאפינס גבינה, תותים ושטרויזל על בסיס תבור

מאפינס גבינה ותות הם מאפים אישיים מושלמים לבוקר חורפי, שנעים בין מתיקות למליחות בזכות השימוש בגבינת תבור.
שטרויזל חמאתי מוסיף למאפים הרכים מרקם פריך מעניין
16 מאפינס | קל | 25 דקות

מאת: שפית מאיה דרין
צלם: דן לב
סטייליסטית: נעמה רן

מרכיבים

לשטרויזל:

  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח
  • 1 כפית מחוקה אבקת אפייה
  • 50 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים

למאפינס:

  • 1 כוס גבינת תבור 5% של משק צוריאל
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • 180 מ"ל (3/4 כוס) שמנת חמוצה
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית + לשימון התבנית
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ¼1 כוסות תותים חתוכים לקוביות

אופן ההכנה

1

מכינים את השטרויזל: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס.

2

מערבבים בקערה בעדינות את כל המרכיבים ומפוררים את השטרויזל בין קצות האצבעות. שומרים בצד.

3

מכינים את המאפינס: מערבבים בקערה גדולה בעזרת מטרפה קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח.

4

טורפים בקערה נוספת גבינת תבור, עד שהיא חלקה.

מוסיפים לגבינה ביצים ושמנת חמוצה וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים שמן ותמצית וניל ומערבבים לתערובת אחידה.

5

מוסיפים את תערובת הגבינה לתערובת הקמח ומקפלים בעזרת מרית או כף עץ לתערובת אחידה.

מוסיפים תותים ומקפלים בעדינות.

6

ממלאים את שקעי התבנית בתערובת עד שלושה רבעים מהגובה. מפזרים מעל כמות נדיבה של השטרויזל.

7

אופים 15-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש. מצננים 15 דקות, מוציאים את המאפינס מהתבנית ומגישים.

מוצרים משתתפים

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...
צ'אט עם נציג