עוגת שוקולד יום הולדת טבעונית

מרכיבים לתבנית עגולה 24 ס"מ, או תבנית מרובעת 20-22 ס"מ

מרכיבים

בלילה:

  • 210 גרם (1.5 כוסות) קמח
  • 70 גרם (1/2 כוס) קקאו מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 250 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר
  • קורט מלח
  • 240 מ"ל (1 כוס) משקה סויה קלאסי משק צוריאל
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) רסק תפוחים
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן קנולה / שמן קוקוס מומס
  • 1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
  • 1.5 כפיות סודה לשתייה
  • 1.5 כפות חומץ / מיץ לימון

זיגוג שוקולד:

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) משקה סויה קלאסי

קישוט:

  • סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.

2

שמים בקערה את כל המרכיבים היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה, סוכר ומלח ומערבבים.

3

מוסיפים את המרכיבים הרטובים: משקה סויה קלאסי, רסק תפוחים, שמן ותמצית וניל ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד שמתקבלת בלילה אחידה וסמיכה.

4

בכלי נפרד מערבבים את הסודה לשתייה עם החומץ או מיץ הלימון (התערובת תבעבע), מוסיפים לבלילה ומערבבים היטב.

5

יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים ואופים כ-25-30 דקות, או עד שהקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ובלי פירורים.

6

מכינים את הזיגוג: ממיסים במיקרוגל או על באן מרי את השוקולד ומשקה הסויה ומערבבים היטב עד שמתקבל זיגוג אחיד ומבריק.

7

יוצקים את הזיגוג מעל העוגה האפויה ומקשטים בסוכריות צבעוניות.

8

מקררים כ-20 דקות, חותכים ומגישים.

9

שומרים בכלי אטום במקרר.

10

טיפים:

  • אפשר להחליף את רסק התפוחים בבננה בינונית בשלה מעוכה.
  • אפשר לקשט את העוגה לפי לטעם האישי.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...