מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה קלה.
1
2
מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהן מתכווצות ומתחילות להזהיב.
3
מוסיפים את האורז ומערבבים.
4
מוסיפים את המים, היין והתבלינים, מערבבים ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מדי פעם, עד שכל המים נספגים.
5
מוסיפים את משקה הסויה בהדרגה, כל פעם קצת עד שהוא נספג, וממשיכים לבשל עד שהריזוטו מוכן ודביק. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת נוזלים. מוסיפים את שמרי הבירה ומערבבים.
6
מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הקישוט ומגישים.
7
טיפים:
- אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שאוהבים: שמפיניון, יער, פורטובלו וכו'.
- אפשר לשדרג את הריזוטו ולהוסיף יחד עם הפטריות אפונה ירוקה / תירס / חומוס מבושל.