ריזוטו טבעוני עם פטריות (ללא גלוטן)

מרכיבים

מרכיבים ל-2 מנות:

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 סלסילת פטריות, חתוכות דק
  • 140 גרם (1 כוס) אורז ריזוטו
  • 240 מ"ל (1 כוס) מים או ציר ירקות
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) יין לבן
  • 1 כפית מלח, או לפי הטעם
  • 1/4 כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
  • מעט אגוז מוסקט (אופציונלי)
  • 240 מ"ל (1 כוס) משקה סויה קלאסי משק צוריאל
  • 4 כפות שמרי בירה (אופציונלי)

הגשה:

  • עלי פטרוזיליה קצוצות או בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

1

מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה קלה.

2

מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהן מתכווצות ומתחילות להזהיב.

3

מוסיפים את האורז ומערבבים.

4

מוסיפים את המים, היין והתבלינים, מערבבים ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מדי פעם, עד שכל המים נספגים.

5

מוסיפים את משקה הסויה בהדרגה, כל פעם קצת עד שהוא נספג, וממשיכים לבשל עד שהריזוטו מוכן ודביק. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת נוזלים. מוסיפים את שמרי הבירה ומערבבים.

6

מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הקישוט ומגישים.

7

טיפים:

  • אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שאוהבים: שמפיניון, יער, פורטובלו וכו'.
  • אפשר לשדרג את הריזוטו ולהוסיף יחד עם הפטריות אפונה ירוקה / תירס / חומוס מבושל.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר/ת שימוש במידע לצורך יצירת קשר ומתן מענה לפנייתי ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות, ידוע לי שאיני חייב/ת למסור את המידע לפי חוק אך לא אוכל לקבל את השירות המבוקש ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...