ריזוטו טבעוני עם פטריות (ללא גלוטן)

מרכיבים

מרכיבים ל-2 מנות

  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 סלסילת פטריות, חתוכות דק
  • 140 גרם (1 כוס) אורז ריזוטו
  • 240 מ"ל (1 כוס) מים או ציר ירקות
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) יין לבן
  • 1 כפית מלח, או לפי הטעם
  • 1/4 כפית פלפל שחור, או לפי הטעם
  • מעט אגוז מוסקט (אופציונלי)
  • 240 מ"ל (1 כוס) משקה סויה קלאסי
  • 4 כפות שמרי בירה (אופציונלי)

הגשה

  • עלי פטרוזיליה קצוצות או בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה

1

מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה קלה.

2

מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהן מתכווצות ומתחילות להזהיב.

3

מוסיפים את האורז ומערבבים.

4

מוסיפים את המים, היין והתבלינים, מערבבים ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מדי פעם, עד שכל המים נספגים.

5

מוסיפים את משקה הסויה בהדרגה, כל פעם קצת עד שהוא נספג, וממשיכים לבשל עד שהריזוטו מוכן ודביק. במידת הצורך מוסיפים עוד קצת נוזלים. מוסיפים את שמרי הבירה ומערבבים.

6

מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הקישוט ומגישים.

7

הערות:

  • אפשר להשתמש בכל משקה צמחי לא ממותק שאוהבים.
  • אפשר להשתמש בכל סוג פטריות שאוהבים: שמפיניון, יער, פורטובלו וכו'.
  • אפשר לשדרג את הריזוטו ולהוסיף יחד עם הפטריות אפונה ירוקה / תירס / חומוס מבושל.

ניוזלטר ששווה לטעום.

מתכונים מיוחדים, טעמים חדשים ומבצעים מדהימים.
אם לא תירשמו איך תדעו?

אנא הזינו שם מלא
אנא הזינו כתובת אימייל

אני מאשר שימוש במידע לצורך הפעילות המסחרית של קבוצת החברה המרכזית לייצור משקאות בע"מ ושמירתו במאגר מידע בהתאם למדיניות הפרטיות; ידוע לי שאיני חייב למסור את המידע לפי חוק אך לא ניתן להשתתף בפעילות ללא מסירת המידע.

שדה חובה
תודה, פרטייך התקבלו בהצלחה.
Loading...